Dobrý den,
Obracím se na vás s prosbou, zdali si tím někde z vás neprošel.
V lednu jsem byla na kolonoskopii a ve střevech mi našli od 22cm v Řecku granulované sliznici s belavou čepičkou na povrchu, tak nějak to pan doktor popsal.
Po prvé si mysleli že to je po čištění před tou kolonoskopii.
Jenže včera jsem byla na rektoskopii a nic nezmizelo.
Poslali mě na všelijaké rozbory na chlamydie, imunologie, EBV,CmV,atd.
Dokonce i vzorek že stolice a vše je negativní a výsledky jedním slovem vyborne.
Doktor neví vůbec co to může být, že to v životě neviděl.
Znovu odebral histologii.
Neví někdo z vás kam bych se měla obrátit, už opravdu nevím.
Nemám žádné bolesti ani krev ve stolici.
Předem děkuji za pomoc
@martulka88 no právě že histologie v pořádku.
Objasnil to v laboratoři jako nespecificke.
Ale pan doktor se tedy na to moc nevěřil že to jako normální není.
Ale nemám žádné priznaky.
Znovu odeslal vzorky já histologii.
Tak je to divné no.
Mám docela strach
A díky za reakci a držím ti palce
@martulka88 toho crohna ti zjistili hned na kolonoskopii a po histologii?
Měla jsi třeba i krevni testy nějak potvrzený že to je crohn ?
@kathrinepierce Crohn/kolitida se potvrzuje histologií. A pokud byl nespecifický, to je crohn, kolitida aj.. Dobré je mít testy na kalprotektin (vzorek stolice). Já jsem třeba měla CRP 2, kalprotektin 1700+ (myslím že do 50 je ok) a kološka ukázala 40cm zánětu..
@martulka88 moc děkuji za objasnění. No právě já mám úplně vše v pořádku i ten kalprotektin. Proto to pravé doktor nechápe. Že co to může být. Když všechny výsledky včetně stolice jsou OK.
Ani žádné priznaky, průjmy, horecka absolutně nic.
Jen jsem měla někdy zácpu a hlen ve stolici kvůli tomu jsem na to vyšetření šla jinak by se to asi nezjistilo3
@kathrinepierce já jsem taky byla kvůli tomuhle na kolono. Taky nic moc nezjistil - vzorek zánětlivá celulizace. Ale Dr napsala, ze to je bez známek IBS. Letos odběry krve, plus kalprotectin - ten byl 17 (takže negativní), zbytek krve v normě. Jako nejsem úplně v klidu, ale pořad doufám, ze kdyby to něco bylo už by na to někdo přišel
@handulkak no právě taky si říkám. Jen ne jako vyděsil, že přej takovéj nález co mám ještě nikdy neviděl a prostě to neukazuje nic vše negativní. Snažímse na to taky nemyslet.
@kathrinepierce Pokud odebral histologii ze střeva, tak záleží co naleznou v laboratoři. Pokud ani tam se nic nepotvrdí, tak by to nemělo být nic vážného. Mám crohna a mám změny na střevě