Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s tímto problémem. Jak se u vás reflux projevoval? Já pořád cítím knedlík v krku, pálení v krku a na hrudi, bolest na hrudi, pocit sevřeného krku, horší polykání, a pořád mě to nutí dělat takové ehm ehm. občas pocit na zvracení. Dnes jsem byla na orl, tam vše v pořádku. Myslíte že to může být reflux?
No asi zajdu k obvodákovi a uvidim, jinak děkuji za reakci.
Manzel mel-ma reflux po jidle si nemohl zavazat ani tkanicky u bot vracelo se muj jidlo ven...pri lezeni palila zaha..takbsi porad odkaslaval a mel casty chrapot..byl i na operaci davali mu k zaludku nejaky krouzek nebo co na chvilku dobry pak se to vratilo..pomohlo mu az spravne stravovani
@holubice.petra no je pravda, že jsem ted moc zdravě a pravidelně nejedla....zkusím upravit jídelníček
Taky to může být problém s jícnem. Tatka měl stejne příznaky a mohl za to jícen. Hlavně se nenechte u dr odbýt.
@paja_paja ano opravdu to reflux být může nebo klidně může byt přičina hiatová kýla a jiné....zjisti se to gastrem. Pokud potiže budou přetrvávat, zkusila bych si to vydupovat, určite ale tohle nebude řešit lékař na ORL, ale gastroenterolog. Zkus skočit k obvoďákovi, pisne ti žádanku k lékaři. Příznaky např. té kýly múžou být prave toto páleni a časte odkašláváni nebo jak si popsala to ehm, ehm. Řeši se to většinou dlouhodobým uživánim např.Helicidu, ten ty kysele šťávy, které se navrací zneutralizuje a nemaš pocit toho pálení, dráždění. Po jídle si nelehat, ale sedět. A určite doporučuju toho gastroenterologa😊
baby máte skúsenosť s homeopatikom Natur Mur?
Ano, mě taky divně bolelo na hrudi a měla jsem ty samé příznaky, co popisuješ. Je to reflux. Upravila jsem jídelníček a je to lepší, někdy úplně v pořádku 🙂
Holky a jak jste upravily jídelníčky? Brácha má také reflux, teď zrovna to má horší, j estli mu furt na zvraceni,už ani nepojedu kávu či bublinkate limonády. .
Já nejím cibuli, česnek, dráždivé jídla....vypozorovala jsem, že když jsem ve stresu, hned se tyto příznaky zhorší.
Ahojky ,oživuji diskuzi,přišli ti nakonec na něco? Mám podobné problémy ☹
@paja_paja ne to neni reflux. Spis alergie, astma, hypertrofie nebo zjizvena tkan hrtanu a pod.