Dobrý den
Začal jsem kouřit cca v 18 letech a bral jsem to jako srandu
postupem času jsem si uvedomoval že je to nezdravé atd
ale pořád jsem kouřil
ale cca po třech letech jsem přestal a cigaretu jsem nemel už tak 2 nebo 3 mesice
ale jaksi me stoupá strach že bych mel chytnout rakovinu plic jaká je šance po 2 a pul roku kouření dekuji za odpovedi
dekuji strašne se mi ulevilo 🙂)
@tomasssa
Deda nikdy nekouril a na rakovinu plic umrel.Kuraci maji vetsi predpoklad ale jiste to nikdy neni.Jedinou jistotu mas,ze nezemres na rakovinu delohy.
@zelenaesmolda u nás v rodině všichni nekuřáci umřeli na rakovinu, kdežto silný kuřák (40 cig. denně) na infarkt. Ovšem ale rozdil mezi dožitím skoro 20 let. (55let kuřák -deda a třeba 72let nekuřák -babi) V našem okolí je to hodně podobné. Spíš je větší šance umřít na ten infarkt, kdy rakovina nedostane prostor. Tak je to u nás, jinde zas může být jinak.
Babička, ani kamarádky dcera nikdy nekouřily a rakovinu plic měly také.. je to sázka do loterie, jak vidím v okolí, není to jen o tom..
Táta byl celoživotní - s trochou nadsázky - non stop kuřák a zabila ho náhle v 73 letech metastaze melanomu (rakovina kůže). Do té doby zdravotně i duševně víceméně Ok. Život je loterie.
Ahoj, tak za prvé - rakovinu plic jen tak "nechytneš"...a za druhé, buď v klidu. Samozřejmě kouření zdravé není, ale ani u celoživotních kuřáků není stoprocentní, že rakovinou onemocní. Nehledě na to, že rak.plic mohou onemocněl i nekuřáci. Sečteno podtrženo, je dobře, žes přestal, jsi mladý a s největší pravděpodobností i zdravý, tak zbytečně nemaluj čerta na zeď 😉