Holky, jsem dnes nepouzitelna.
Byla jsem dnes na sono bricha. Mam na jatrech 2 loziska. Jedno 19mm a druhe 36x31x32 mm. Napsano:
Dve nehomoge. temer izoechog. leze.
Dostala jsem prednosti objednani na CT. To me trosku vydesilo, pry jsou terminy i pul roku, ja jdu 16. Ledna. Slo videt, ze se to panu doktorovi nelibi. Nevim co mam delat, budu svatky, silvestr, alkohol… chtela jsem si tohle vse uzit😓
Mate nekdo s timto zkusenosti? Co by to mohlo byt?😭mam maleho syna, od rana jen brecim… jestli to je rakovina tak je to muj konec😭
A jake mas potize, ze jsi byla na sonu?
@misha31 mesic cca citim neco pod pravym zebrem, a zaclo me to uz stvat😄takovy tlak, nekdy dokonce se protahnu a citim, ze tam neco je.. tak jsem si radeji zasla.
Moc dekuji za uklidneni🩷
Zkušenost nemám, jen přeji, aby to bylo dobré.❤
Když jdeš zavčas, dá se to léčit.
@misha31 nejaka dieta nebo neco je treba? Ja mam krevni testy v poradku, konkretne -ALT
Asi bych ty játra nezatěžovala alkoholem.
@levandule_k ptala jsem se prave mudr. na nejakou dietu, rekla mi: ted vubec nic nedelejte.. 🙈
Mám 3 ložiska, chodím na sono... Nic to není, jen mě hlídají...
Omez alkohol a tučné, nasaď Ostropestřec 🙂 dietu úplně ne, ale tuky jsou pro játra fakt pekelné...
Myslím že to bude dobré 🙂
Me to taky jakoby tlacilo a moji mamku rovnez tak a hemangiomy. Dietu ja nedrzim zadnou a mamka omezuje tuky (ta ma ale jatra prave i ztucnela). Na ostropestrec bacha, ponaha jatrum, na druhou stranu ale zatezuje ledviny
Tak asi všeho s mírou.
Můžeš zkusit pít čaj z řebříčku, je dobrý na nemoci a poruchy jater.
Já mám nález taky, už mnoho let a jde o neškodný hemangiom. Když ho před lety objevli, tak mě poslali na CT snad ještě ten samý den 🙂. Kdyby si mysleli, že půjde o zhoubný nádor, tak tem podle mě ženou na CT hned.
Ano častý je hemangiom nebo u žen v reprodukčním věku nezhoubný nádor jater - fokulární nodulární hyperplazie. Často se dělá více ložisek.
@utrikocku ahaa, moc dekuji za odpoved, verim, ze to bude ono.
Může to být cokoli benigniho- hemangiom, fokální modulární hyperplazie, adenom... Jako ano může to být i něco jiného, ale primární multicentricky karcinom je v tvém věku málo pravdepodobny. Za mě hlasuju pro tu FNH. Takže bych byla v klidu.
@lvl16 ale.to jestli je nebo neni zhpubny se nepozna z CT ale jen z biopsie ne?
@hanka_12345 i z CT nebo MR nebo kontrastniho UZ. Mají typické znaky a není potřeba dělat biopsii.
@konidana ano, většinou benigní i maligní leze jater mají v zobrazovacoch metodách znaky podle, kterých lze s jistotou říct, že jsou benigní/maligní . Pak jsou samozrejme leze nejisté, tam už jsou potreba i laboratoře a biopsie. Třeba u HCC se biopsie dela všem i když je z obrazu i laboratoři jisty i z důvodu kvůli pojišťovně a extrémně drahé lecbe.
@konidana kdyz je krev v poradku? Asi to neni pozitivnejsi, ze? Cetla jsem, ze i pozitivni nadory maji dobre vysledky…
@konidana drzim palce, aby se ta svine uz nikdy nevratila. ❤️
Clovek si v takovych chvilich uvedomi, co je opravdu dulezite… 😞
Standardně se neberou v krvi onkomarkery, to se event. Doplní dle toho CT, ale onkomarkery nejsou diagnostické, sloužil spíš ke sledování efekt léčby a zachycení případné recidivy. A souhlasím s holkama, že nenádorove diagnózy jsou mnohem pravděpodobnější.
No vratit se mi zatim nemuze😂😂😂 nedriv se ji totiz musim zbavit😅
@konidana strasne moc se omlouvam, myslela jsem, ze je poražena.. 😔 drzim palce a verim, ze to zvladnete💪🏻
Neni zac se omlouvat. Nemuzete to vedet 😉 a diky😊
Prosimte vubec se nestresuj!!!
Ja mam 4cm lozisko, byla jsem s tim i na magneticke rezonanci a je to hemangiom - coz je proste vetsinou...mamka je tam ma taky. Snejvetsi pravděpodobnosti to rakovina nebude.
Navic se pise, ze to jsou temer izoechogenni leze, podle me rakovina byva vice videt (ma daleko vetsi sytost na utz apod) - neni jak okolni tkan.