Rakovina děložního čípku. Jaké jsou příznaky?

ollunka85
23. únor 2021
terka80
23. únor 2021

@ollunka85 mate zmeny na cipku?co byste potrebovala vedet?

ollunka85
autor
23. únor 2021

@terka80 Mám poslední dobou časté spineni, hodně po styku. A při kontaktu s čipkem mě vždy ostre pichne v levém boku.... Pri kontrole mám pocit jako by otvor byl poraněny, ale jsem po dvou porodech, takže si myslím že je jen rozšířený.

terka80
23. únor 2021

@ollunka85 zajdete si na ster co nejdrive

kocila
23. únor 2021

@ollunka85 hned na vyšetření, zbytečně se nervuješ a třeba tam máš jen vřídek, ale také něco jiného..

ollunka85
autor
23. únor 2021

@terka80 volám každý den k lekari, abych se objednala ale nezveda mi to. Snad se dovolat do konce týdne

ollunka85
autor
23. únor 2021

@kocila nevíš co jiného by to ještě mohlo být? Co jsem koukala na net tak mám jasne příznaky, včetně silneho vytoku:(
Jaký vridek myslis?

kakba
23. únor 2021

Muze to byt cysta, co se pri styku podrazdi. Zkus se dovolat. Nedelala bych ukvapene zavery zatim.

ollunka85
autor
24. únor 2021

@kakba konecne jsem se dovolala a mam tam jit v pondei, sestra me vyslechla a zrovna me moc neuklidnila, spis naopak:(

ollunka85
autor
24. únor 2021

@ollunka85 je tu nekdo kdo tuto nemoc prodelal a mohl by mi napsat jak na tuto diagnozu prisel, cytologie je jasna vec, ale to ji predchazelo?

eviicka
24. únor 2021

@ollunka85 držím palce, já taky takhle po styku krvácela, třeba až po 12 hodinách a dva dny a nic to nebylo, ani se nepřišlo na příčinu. Pak vždycky ještě 5 dní před MS, takže vlastně pořád. Pak jsem byla půl roku bez chlapa a přešlo to nějak samo, je to už 13 let.
Nemusí to nic znamenat, nebo třeba jen cystu 😉. Jinak moje mamka tuto rakovinu měla a krvácení jako příznak tam byl, to nebudu lhát.

ollunka85
autor
24. únor 2021

@eviicka a tys to tak mela vždycky než to přešlo? Já to mám teď asi posledních pulroku:(nikdy jsem před ms nespinila. Kéž bych to měla jako ty, tak nejak jsem si to doteď i rikala ze je to jen rozhozebim hormonů po porodu ale kdyz me začal bolet cipek a nepřestává to, tak uz jsem skeptictejsi:(Ztratila jsem u porodu 1,5l krve (mám 50kg) a nechtela jsem transfuzi, a dávala jsem se dlouho dokuoy, tak si rikam zda jsem nebyla tak oslabena a tělo se poddalo:(

paja26
24. únor 2021

Mohla bys napsat do poradny gynekologie a reprodukční gynekologie zde na MK, kde by Ti mohl na Tvůj dotaz odpovědět odborník. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

eviicka
24. únor 2021

@ollunka85 to špinění před MS jsem měla snad 10 let, trochu se to zmírnilo porodem, a teď po druhém zatím dobrý, ale ještě je brzy. To po pohlavním styku jsem měla asi půl roku.

kocila
25. únor 2021

@ollunka85 nedělej ještě ukvapené závěry, ač se člověk bojí, to je jasné...
předpokládám , že máš po porodu cytologii hotovou, což je max. 6 měsíců zpět bylo ještě vše ok.... na čípek si už nešahej, ať si tam ještě nezavlečeš nějakou infekci.
V pondělí ti udělají stěry (doporučuji tekutou cytologii za příplatek, tak odhalí lépe změny na čípku), ... držím palce, ať je to jen banalita

agggnes1989
25. únor 2021

@ollunka85 ahoj 🙋🏽‍♀️ já mám nalezeno Hpv virus s hodnotou 16, což je rizikové značení pro rakovinu čípku. Rozhodně žádné krvácení nebo jakékoli příznaky jsem neměla. Naopak, šla jsem normálně na vyšetření, kontrolu, na gyndu, ze steru byly zjištěny změny, za 3mesice jsem šla znovu, bylo to ok a za další 3 měsíce znovu změny, kdy už mě bylo posláno na detailní vyšetření do nemocnice, kde mi odebraly štěpy z čípku, poté mi bylo řečena operace, ale nedala jsem se a šla do jiné nemocnice v jiném městě na specializaci a dopadlo to nakonec dobře, bez operace. Ovšem jsem každé 3mesice hlidaná a díky těm vyšetřením jsem měla pozastaveno otěhotnění. Každopádně trochu strach potlač, nemyslím si, že zrovna tohle musí být příznaky rakoviny čípku. Jak píšou holky, může to být cokoli a taky vůbec nic. Ale držím pěsti ✊🏼 bude to dobrý, uvidíš 🍀

priefi
25. únor 2021

@ollunka85 ahoj, možná pro uklidnění, pokud máš čerstvě po porodu, tak může to být ještě nezahojené poranění, klidně i poranění čípku. Já ho měla poraněný po prvním porodu, dokonce byl i šitý a styk měl bolel dlouho a občas jsem spinila. Hlen po tom poranění rovněž zesílil a po druhém porodu mám toho hlenu docela hodně. Na stěru čípku jsem byla a vše v pořádku.

renatka16
25. únor 2021

já teda krom špatných výsledků z cytologie, které jsem měla 4 roky žádné jiné příznaky neměla

ollunka85
autor
1. bře 2021

@priefi po porodu jsem dneska presne 2roky....to jsem si právě říkala celou dobu, ale tohle už je hodně dlouho

ollunka85
autor
1. bře 2021

@terka80 Tak jsem po asi 4 sterech, výsledky az za deset dni:((to bude dlouhé. Ale cipek je hladký, ale silene mě poslední ster bolel, až mě z nej rozbolel Podbrisek a boli me to fest celý den, plus dloubani:(Je to normální?

ollunka85
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
priefi
1. bře 2021

@ollunka85 držím pěsti, ať jsou výsledky v pořádku

terka80
1. bře 2021

@ollunka85 muze bolet ano,cipek je citlivy vemte si brufen.Dejte vedet az budou vysledky drzim pesti

ollunka85
autor
2. bře 2021

@terka80 nikdy mě to po cytoligii nebolelo:(Podbrisek mě bolí ještě dneska:(Mozna to jsou nervy. Uvidíme co ty ATB jak budou zabirat

priefi
2. bře 2021

@ollunka85 a ten čípek Tě bolí celý měsíc, anebo jen občas? Protože ve hře je i fáze cyklu, kdy čípek je nízko a tím pádem se do něj víc naraží, to je pak docela nepříjemné. Může to být na začátku a na konci cyklu, během ovu, kdy je nahoře, nedochází k této situaci

priefi
2. bře 2021

@ollunka85 a nemáš teď ovulaci? To pak podbřišek bolí, který máš den cyklu?

priefi
2. bře 2021

@ollunka85 tak pokud brali 4 stěrky, tak to může bolet díky tomu, obvykle se bere jen jeden a mě osobně teda stěry bolí skoro vždy a i pak to trochu cítím

kocila
2. bře 2021

@ollunka85 nechala sis udělat tekutou cytologii za příplatek? (u nás je za 550,- a je mnohem přesnější než základní)...takže na čípku nic nemáš? psala jsi, že tam máš cosi...

ollunka85
autor
3. bře 2021

@priefi po každém styku:(A sexujeme tak 3x týdne... fáze cyklu to nebude

ollunka85
autor
3. bře 2021

@priefi ovulaci na sobe vždy poznam víc než dobře, mám dvě děti a od prvního to vim presne... právě že boli🙂

ollunka85
autor
3. bře 2021

@priefi mě právě u tohoto lékaře vůbec, ani nevím kdy je uvnitř. ale tak se mě ptal na to zda mi je přes 35let a že mi udělá ještě nějaký co se dělá po tomto věku a ten silene bolel