Rakovina. Co bude dál s dětmi?

17. zář 2023

Dobrý den , nevím proč sem píšu jestli jen pro ulevu nebo radu . Léčím se s rakovinou . nevím jak to vše dopadne ,ale teď to ALE . Jsem vdaná ,mám dvě princezny krásny , jednu z prvního manželství ,druhou z druhého manželství . První dceru si manžel osvojil ,bývalý nejevil zájem a souhlasil ( to už je jiný příběh ) . Dokud byla jen jedna princezna bylo vše dobré .Pak se narodila druhá a manžel začal víc mít rad svou biologickou . O starší se stará ,jak má vodí do školky , bere na výlety ,hraje si ,vše ,jen já ty rozdíly vidím že mladší má radši . Trvalé bydliště máme každý jinde , kdyby se mi něco stalo a já to nezvládla tu nemoc , jde nějak právníkem zajistit aby děti zůstali u mé mamky ? Vím že má otec stejné práva ,klidně at bydlí s něma ,ale nechci aby je rozdělil ,a vzal si bio dceru a odstěhoval se . Vím že bych to už nevěděla ale vrtá mi to v hlavě kvůli holkám . Dá se to nějak zařídit nebo co by jste dělali vy?

misha31
17. zář 2023

Mam napsanou zavet u notare. Soud prihlizi k prani matky, ale samozrejme otec ma prava

escapelle
17. zář 2023

Jelikož si ji osvojil,tak se jí přece nemůže jen tak vzdát a poslat ji pryč.
Nicmene, že tohle musíš vůbec řešit a mít z toho strach, že by byl vůbec něčeho takového schopný,to mě moc mrzí.
Drž se a bojuj✊🍀🍀

slecnami
17. zář 2023

Moc mě to mrzí a doufám, že se takovýto scénář vůbec nenaplní... 🙏🍀
Každopádně bych si promluvila s mužem o Tvých obavách, měl by se k tomu taky vyjádřit, třeba zjistíš, že jsi úplně vedle...možná si to ani neuvědomuje, že dělá rozdíly...a navíc když si malou osvojil, nemůže ji přece jen tak "vrátit"...

autor
17. zář 2023

@misha31 a mohu se zeptat u jakého právníka jste byla? Jsou nějak rozdělení myslím nebo se pletu? jak dlouho to zhruba vše trvalo?

misha31
17. zář 2023

Byla jsem u notare, trvalo to 2 schuzky a stalo to 3 tisice. Mam takto osetren majetek a dceru z predchoziho vztahu - otec ma soudne zakaz styku tedy a nechtela jsem, aby se jakkoliv dostal k penezum - protoze v pripade me smrti dedi moje dcera a pokud by se stalo neco ji, dedic by mel byt dle zakona biologicky otec - coz je tedy pro me extrem, kdyz se s ni 10 let nestyka, mam i firmu a to bych se v hrobe obracela.

autor
17. zář 2023

@misha31 tak o se nedivím . A to vám pomohl i nějak sepsat nebo jste si to musela napsat sama a on vám dal razítko ?

misha31
17. zář 2023

Nee, vse pripravil on, ja pak jen podepsala.

autor
17. zář 2023

@misha31 tak paráda a to je jedno jaký právnik to je teda?

ileni
17. zář 2023

Jakýkoliv notář to sepíše, na internetu je seznam

autor
17. zář 2023

@ileni děkuji moc

dandaa
17. zář 2023

Je dobře myslet dopředu a vše si včas ošetřit. Pevně doufám, že budeš v pořádku a své princezny si budeš ještě dlouhé roky užívat. Já mám u notáře sepsanou velmi pečlivou závěť včetně svědků. Sama jsem jako dítě přišla o mámu a co se dělo nikomu nepřeji. Proto mám vše ošetřené, už jen blbá nehoda a nemusela bych tu být.

bereni
17. zář 2023

Jestli se chlap stara je temer nerealne, aby deti dostala do pece tva matka, jestli je bude chtit on. Je v RL v obou pripadech, takze prvotni “pravo” ma on a neumim si predstavit co by se muselo stat, aby mu nebyly svereny…

ai30
18. zář 2023

@escapelle No teoreticky muze, kdyz s tim bude teda babicka souhlasit. Vzdat ne, ale nechat ji bydlet u babicky a s druhou dcerou se odstehovat. Kamaradka to tak mela, zemrela ji mama, kdyz byla mala a deti si rozdelili, jedna zustala s tatou a jedna sla k babicce. Ale podle me se to nejak pravne osetrit predem neda, i si nejsem jista, jestli by to bylo k dobru..

autor
18. zář 2023

@ai30 rozdělit je právě nechci ,aby obě zůstali u babičky ,klidně i s tatínkem ,s tím problém není v tom .

irmamala
18. zář 2023

V první řadě mě hrozně mrzí, že vůbec něco takového musíš řešit a že se nemůžeš na manžela spolehnout. Ale jsi si jistá, že tohle je to správné řešení? Nebylo by přeci jen lepší děti rozdělit a vyjádřit přání, aby se vídaly co nejvíce? Přece nemůžeš po dospělém chlapovi chtít, aby bydlel s tchýni. Co když si najde partnerku, bude chtít založit novou rodinu, jak by tohle mohlo fungovat? A přece mu kvůli starší dceři nesebereš tu mladší. A jak jsi vůbec došla k tomuhle rozhodnutí? On ti řekl, že se o ní nechce starat? Nebo to je jen tvůj pocit? Mluvili jste o tom? To, že má raději vlastní dceru je přece celkem pochopitelné, tomu člověk neporučí. To ale přece nemusí nutně znamenat, že tvoji dceru nemá rád vůbec a nemohl by jí být dobrým otčímem.

ai30
18. zář 2023

Ja tomu rozumim, myslim ale, ze to bude muset zustat na domluve s manzelem, pravne mu to prikazat nebude mozne. V kazdem pripade doufam, ze vubec nebude potreba to resit!

bara88
18. zář 2023

Já Teda nevím ale obě děti jsou právně jeho, tohle můžeš sepsat jak chceš ale nejde snad jen tak aby mu děti vzali a nebo naridili kde má bydlet

autor
18. zář 2023

@irmamala Ano řekl mi to že by vzal sebou jen mladší dceru a starší by tu nechal mamce . Což mě donutilo tohle řešit ,nenechám sourozence rozdělit ,přes půl republiky . To jestli by si založil novou rodinu klidně může v domě je samostaná bytová jednotka ,nebyl by s tchýní jakoby v kuse doma .

petrasipkova1
18. zář 2023

Rozhodne lepší rozdělit sourozence a vyrůstat v klidu u babičky s láskou, než vyrůstat s chlapem co ji bude dělat ze života peklo, milovat ji nebude a dá ji špatný vzorec chování. Pokud by navíc byla mladší protezovana, tak mezi sebou jen tak hezky vztah nevybuduji. Je strašný, ze má člověk doma partnera na kterého se nemůže v takhle těžké situaci spolehnout. Držím ti palce ať jsi v pořádku, vše zvládneš a bude vše dobre.

hanafaustyna
18. zář 2023

Mě je normálně úzko, když to čtu. Ja bych na něj byla tak naštvaná, že by se mohl i náš vztah z toho zhroutit. Právně jsou obě jeho. To tu starší může opustit a zmizet?

irmamala
18. zář 2023

To je ale desny, tak proc si ji osvojoval? Tim snad na sebe beru i nejaky zavazek ne? A kdyby se mamce nedejboze neco stalo tak co, necha ji dat do decaku?

escapelle
18. zář 2023

Uf...to je fakt blbec.tohle říct mámě,notabene nemocné mámě.
Drž se holka. Nakopej prdel nemoci a pak jemu.