Rada ohledně psychiatrické kliniky Praha

kacka7777
21. říj 2024

Dobrý den,
Žiji již dlouhodobě v zahraničí, pocházím z Prahy. Trpím na deprese už dlouhou dobu, cca každých 5 let se vracejí ale vždy čas a AD pomohly. Minuly rok byl nejtěžší v celém mem životě, úmrtí v rodině, rozchod, ztráta zaměstnání a zhroutila jsem se po Vánocích. Od ledna už jsem vyzkoušela několik AD a žádné zlepšení. Prosila jsem o pomoc, bezúspěšně. Nechtěli me hospitalizovat ani potom co jsem jim opakovaně říkala ze mám suicidni myšlenky. 2x jsem byla i na pohotovosti kde me poslali domu s diazepamem. V květnu jsem to už nevydržela a sáhla si na život. Po 2 dnech v nemocnici me pustili domu. Žiji na ostrově a pomoc tu v podstatě není. Mám opravdu tezke deprese, teď zkouším už asi 5. AD, zatím nezabírá. Uvažuji se nějak dostat do ČR a jít přes privatni psychiatrii. Nemám v ČR pojištění tak nevím jak by to bylo s nemocnici. Chtela bych podstoupit elektrokonvulzivni terapii. Tu ji neprovádí.
Chtela bych se zeptat zda by mi někdo neporadil nějakou kliniku ideálně v Praze, kde tuto metodu provádí. Rodina by mi tam pomohla. Děkuji moc předem za jakoukoli radu.

malytlustyhroch
21. říj 2024

@kacka7777 osobni zkusenost moc nemam, ale teoreticky to, co poptavas: elektrokonvulzivni lecbu, nebo obecbe psychiatrickou lecbu pro samoplatce nabizi treba NUDZ - Narodni ustav dusevniho zdravi, kousek za Prahou. Obecne se snazi byt na spicce aktulniho poznani v psychiatrii a v CR treba konzultují ostatnim psychiatrum slozite pripady, jako tehotne, neragujici na leky atp. Tak byste snad spolu nejakou ucinnou lecbu nasly, at uz elektrokonvulzivni nebo jinou. Cenik pro samoplatce maji na strankach.

kacka7777
autor
21. říj 2024

@malytlustyhroch mockrát děkuji za odpověď, podívám se na jejich stránky. Ještě jednou děkuji