Puchýřky na loktech. Co by to mohlo být?

19. bře 2024

Ahoj, chtěla bych se poradit, zda nemáte někdo podobnou zkušenost. Rano jsem se probudila s puchýřky na loktech (fotku přidám do komentářů), vypadalo to jak od komára. Strašně to svědí, plus mě strašně svědí hlava. Prvně jsem myslela, že mě něco pokousalo v noc, ale v průběhu dne se mi stejné puchýřky udělaly i na očních víčkách a za ušima. Děti dneska spaly v posteli se mnou, ale těm nic nemají. Dala jsem si dithiaden, ale po tom jsem jen na tři hodiny odpadla. Komára jsem nenašla a všechno už doma peru na 90 stupňů. Napadá někoho co by to mohlo být? Dobírám ATB na anginu, mohlo by to mít nějakou souvislost? Zítra jdu na kontrolu k lékaři, tak se zeptám i jeho, pokud se to nezlepší. Děkuji za případné poznatky.

autor
19. bře 2024

Foto

cilkat
20. bře 2024

Viděla bych souvislost s těmi antibiotiky - ať už opravdu alergie na antibiotika, nebo je to prostě kožní reakce na nemoc samotnou: mě při určitém typu viroz naskakují podoné "fleky" zcela náhodně po těle a v rámci několika hodin se stěhují. Shodly jsme se s lékařkou, že to je prostě reakce těla na tu nemoc a moc nic s tím nejde (krom případně nějakých fenistilů a pod, po kterých ale spím, no...)

autor
21. bře 2024

@cilkat děkuji 🙂 nakonec se mi to rozlezlo po celém těle, obrovské červené fleky, teplota a bolesti k tomu. Nejspíš jsem chytla nějakou dětskou nemoc. Jelikož se to porad zhoršuje, dneska jsem od dr. dostala dvě nějaké injekce a od zítra Prednison na 6 dnů, plus mam od včera 3x denně dithiaden, ale ten zabírá jen trochu.