Psychologická pomoc - soud o dítě, nejlépe Praha. Doporučíte, prosím?

hanka_333
5. led 2023

Nemáte prosím doporučení na dobrého psychologa, který by pomohl se s odstupem podívat na tahanice o malé dítě. Je to případ kamarádky, která je na tom psychicky docela špatně. Má tříletou dceru, otec chce střídavou péči, hrozí ji dokonce výhradní péči. Psychicky ty soudy a OSPOD moc nedává, je na zhroucení. Potřebovala vše s někým nezávislým probrat a dát se trochu dohromady, aby mohla čelit promyšleným výpadům otce. Napadá vás někdo vhodný? Nebo třeba i krizová linka, už příští týden má nějaké setkání s otcem, kde vše zas budou řešit. Ideální by byl někdo v Praze nebo klidně i odjinud, pokud by poskytl telefonickou konzultaci. Díky. Já s něčím takovým naštěstí zkušenosti nemám, tak ji moc poradit nemůžu.

jahodi
5. led 2023

jsou i psychologové online, taky jsem v takové situaci měla. Tedy až po soudech. Jinak i právník je potřeba, ale to věřím že má.

hanka_333
autor
5. led 2023

@jahodi On line by bylo super. A máte konkrétní doporučení. Ano, právníka má, bez toho by to nešlo.

jahodi
5. led 2023

@hanka_333 já jsem využívala https://www.zarivenitro.cz/ i když ta paní se specializuje spíš na jiné typy situací viz její web, ale byla jsem spokojená.

hanka_333
autor
5. led 2023

@jahodi ok, super. Diky

magdanaty
5. led 2023

Nepomohlo by ji to probrat s někým, kdo si necim podobnym prošel? Já nejsem žádný psycholog, ale před 4 lety jsem odesla s dcerou od ex, to nejhorsi už je za nami, i když tahanice a boj s ex bude cely zivot. Troufám si ale tvrdit, ze mi to co jsem si prožila hodně dalo, dost mi to změnilo názory a postoje..a vnímání zivota a vseho dění kolem. Kdyby si kamarádka chtěla popovídat, dej vedet..

hanka_333
autor
5. led 2023

@magdanaty moc díky za nabídku. Zeptám se jí a když tak se ozvu