Psychické problémy. Má nějaká maminka?

10. pro 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat ma tady nějaká maminka psychické potíže ? Mám to od mala. . Moje dětství bylo hodně ošklivé. . Mam poruchu osobnosti, deprese, a k tomu i další problémy. Je mi 32 let byla jsem už několikrát hospitalizovana. Čím jsem starší tím je to horší a horší. Bojím se že to jednou nedám a bude konec. Nikdo mi nedokáže pomoc . Pouze léky, zaplatit si terapie a za měsíc nazdar. . V léčebne jsem zase zavřená jak ve vězení nikam nemohu a chodím po chodbě sem a tam to je taky na palici. . Vůbec nevím kam bych mohla chodit abych zbourala tu bariéru a trochu se uvolnila. Hodina jednou měsíčně kde si nestihneme s terapeutem nic skoro říct je šílený. Navíc to stojí 800 jedno sezení. Když máte takové problémy jako já tak je to pro me dost ubijejici:( prosím eodsuzujte me není to pro mě lehke:(

mamikry
10. pro 2021

Měla jsem potíže po ztrátě miminka ve 20tt. To bylo hodně černé a těžké období. Rozjela se mi patrně posttraumatická porucha. Měla jsem šílené úzkostné stavy, strach ze smrti ostatních členů rodiny. Sezení mi pomáhala na jiné věci, ale s tímhle si neporadila. Co mi hodně pomáhalo, byla jóga, dechové cvičení a relaxace. Srovnalo se to až s těhotenstvím, léky jsem brát nemohla, ač bych si je klidně napsat nechala. Teď je to půl roku po porodu a zatím se tyhle stavy neobjevily znovu, tak snad už ani nepřijdou. Přeji hodně síly, kdo to nezažil, nedokáže pochopit, co psychika dokáže s člověkem udělat.

konidana
10. pro 2021

Je plno pomahajicich organizaci... zkus si pro sebe najit nejakou terapii treba tady: Nevypustdusi.cz , domacinasili.cz ,

merope
10. pro 2021

800 za sezení 1x za měsíc, které nepomáhá, mi přijde trošku drahé. Zvažovala jsi různé alternativní druhy terapie? Sandplay, holotropní dýchání či různé jiné alternativy? Nějaké skutečně "pracovní" týdenní pobyty? Já byla např. na týden v Holosu (www.holos.cz) a přišlo mi to značně pomáhající. Samozřejmě netuším, co je podstatou tvého problému, ale z toho, co píšeš, mi přijde, že jsi na to většinu času sama. Ano, že v ČR chybí rozumná ambulantní péče, to se bohužel ví a moc neřeší (že bys např. mohla bydlet doma a do léčebny chodit na terapie).

levandule_k
11. pro 2021

Každý máme nějakou rodovou historii, která nás determinuje. V některých rodinách jsou ty problémy slušně velké. Já si oblíbila knížky z oblasti populárního psychologie, osobního rozvoje a teď mě baví duchovní rozvoj. (Nestuduji to nějak systematicky, prostě si občas něco přečtu, občas si něco pustím na netu.) Hledala jsem tak nějak něco, abych nemusela opakovat chyby svých předků. Vždy mě nadchlo, když jsem objevila něco, co mi dávalo smysl, vysvětlovala to určité chování. Některé věci se mi podařilo zpracovat celkem slušně. Naučit se mít opravdu ráda, přijmout se taková jaká jsem, netrestat se za chyby, odpouštět sama sobě.
Chtěla jsem si vyzkoušet i nějakou alternativní terapii, dostala jsem kontakt na paní, co vychází z kineziologie a pracuje s energiemi. Byla jsem zvědavá, co mi řekne. Říkala, že já moc věcí k řešení nemám, že mám spíš drobnosti k vyladění. Pak jsem si vzpomněla na jednu osobu, že prostě se před ní cítím nejistá, pořád se nějak vnitřně bojím, že nejsem dost dobrá a že mě svými poznámkami shodí, moje otázka byla proč. Byl mezi námi spor a vazba z minulého života. Paní pouto zrušila, uvedla energie do rovnováhy. Suprově jsme probraly vztahy, umí vyhmátnout podstatu problému a poradit. Teď se cítím vůči té osobě rovnocenná, žádný pocit méně cennosti. I když mi předtím, třeba okolí říkalo, že si z ní nemám nic dělat i já to sama věděla, přesto mě její poznámky bolely. Teď je mi volná. Cena 1200 za sezení, které je 2 hodiny, když se to protáhne tak i něco lehce přes 2 hodiny. V ceně je káva nebo čaj.

Zkus si najít terapii, která ti bude vyhovovat. Kus práce jde na sobě udělat i sám.

Sice jsem tady pod přezdívkou, ale napráskala jsem toho na sebe docela dost, tak nechci některé věci psát detailněji. Kdybys chtěla klidně napiš do zpráv.

orisek56
11. pro 2021

Klidně mi napis SZ. Prubezne se v životě v něčem plácam, třeba by ti pomohla občasná kámoška na dopisování, která má podobnou cestu a mám i kamarádku co trpí manio. Tak kdyby te něco zajímalo pis