Psychické problémy. Co dělat?

elikk
9. čer 2024

Dobrý den. Je mi to strašně blbé někomu to říkat, ale už nevím co mám dělat,....a vy jste mi několikrát pomohli.
Bude mi 18 let a už dřív jsem měla nějaké problémy hlavně kvůli nevlastnímu otci. Ale na podzim se vše nějak vyřešilo.
Teď se to zas vše tak nějak sešlo, a víte nikdo moc mi nepomůže protože to nechápou nebo nezažili. Přemýšlím jestli to má vůbec cenu a jestli to mohu zvládnou.
Asi úplně nebudu říkat problémy s kterýma se potýkám, omlouvám se. Jen jsem se chtěla zeptat jestli by mi někdo nepomohl například psycholog, nerada chodím doktorům a nejradši si vše vyřeším sama. Nebo jestli neznáte nějakou poradenskou aplikaci?
Budu ráda za každou odpověď.

slecnami
9. čer 2024

@elikk Ahoj, asi takhle - tvůj dotaz je takový nicneříkající, tak opravdu těžko radit, tak jen hodně obecně: Pokud máš psychické problémy - jako nějaká nedořešená traumata z dřívějška, tak zkusit toho psychologa. Pokud máš problémy ve smyslu bludy/halucinace/sebedestrukční myšlenky, tak to je práce pro psychiatra. Obávám se, že na kvalitnější nasměrování je tady příliš málo informací. Každopádně drž se! ❤️🍀

levandule_k
9. čer 2024

je fajn, že svůj problém chceš řešit. Začnu trochu nevyžádanou radou. Bude ti 18, tedy už máš možná praktika pro dospělé, nebo v brzké době budeš míst. A jestli ne, máš doma vztahy na prd a úplně ti doma neporadí, začni si hledat praktického lékaře teď. ( On ti může napsat žádanku k psychologovi. Nicméně psychologové, kteří pracují čistě na pojišťovnu mají dlouhé čekací lhůty. Jinak tě chápu, neznám úplně moc lidí, co chodí rádi po doktorech :- ) )

Psychologa, respektive terapeuta můžeš najít přes apkliaci webovky. nepanikar.eu. Jsou tam psychologové on-line, eventuálně email.

Psychologové on-line jsou i hedepy.cz

Psychologa můžeš najít i znamylekar.cz

Já znám tuhle psycholožku https://brlicovapsychologie.webnode.cz/o-mne/

Pomoc se dá najít i na lince bezpečí https://www.linkabezpeci.cz/pomoc

Počítej s tím, že se mu budeš muset svěřit a říct i ty věci, za které se stydíš, byť nejsou tvoje chyba, protože abys došla, co nejlepšího výsledku, musíš jít do hloubky a ne vždy je to příjemné, ale když si to zpracuješ, tak přijde úleva.

elikk
autor
11. čer 2024

@slecnami děkuji. Co se dělo dřív se vyřešilo na podzim tím že mě nevlastní otec vyhodil z domu. A teď se zas vše sešlo že nevím jak budu dávat platit intr, sice o víkendu chodím do práce a budu nějaký elementy dostávat ale pořád si myslím i podle výpočtů že to nemám šanci uplatit. Plus je tu jedna věc. A to ta že o víkendech jsem u přítele ten si pořizuje psa, a já mám svého psa u mamky a nevlastní otec mi ho zakázal se s ním vidět. Od té doby co vidím i ciziho psa na ulici se zhroutim, rozbrecim,.... neustále jsem unavená, v noci mám zlý sny a budim se, z ničeho nic se zhroutim a rozbrecim, myšlenky taky nic moc,.... jen píšu teda nerada co se děje. Děkuji za pomoc

elikk
autor
11. čer 2024

@levandule_k děkuji za pomoc. Zkusím