Psychické ataky - antidepresiva. Je to normální?

janinkadaliborek
25. čer 2023

Ahoj . Psychickými ataky trpím už pěknou řádku let. Před 4 až 5 lety jsem začala brát asentru jednu tabletu ráno. Večer beru mirtazapin a Rivotril to mám na spaní. Před třemi měsíci jsem znova dostala ataku. Před 16 dny jsem byla u psychiatričky , která mi předepsala Fluzak 1 tabletu ráno a vysadila mi asentru. Říkala mi že , už asentru beru dlouho a přestala fungovat. Tak teďka 16 den beru Fluzak. Ataky mám stále ale už nejsou takové velké. Myslíte že je to normální? Četla jsem že, to zabere za 3 až 4 týdny.

lenkalubina
25. čer 2023

Ano trvá to tak dlouho bohužel

janinkadaliborek
autor
26. čer 2023

@lenkalubina děkuji

srnii
26. čer 2023

Ano, pár týdnů trvá než se dostaví efekt.

janinkadaliborek
autor
26. čer 2023

@srnii vy taky berete Fluzak? Mě to vždycky chytne po ránu a odpoledne mi je už líp. Snažím se na to nemyslet. Někdy mám i tlaky v hlavě. A když se třeba nenajim tak je to horší to už jsou velké ataky. U lékaře se mi to stává teďka poslední dobou často. Léčím se od malička s krví nedostatek červeného hemoglobinu tak mi musejí dávat co 3 týdny krev. Nikdy mi to nedělalo žádný problém jsem na to zvykla od malička,ale až teďka mi začaly ty ataky i na hematologii. Když mi měří tlak tak ho mám vyšší. Vždycky jsem měla nízký tlak.

srnii
14. črc 2023

@janinkadaliborek neberu ale všeobecně to trvá od pěti dnů do 14 dnů než dojde k efektu. Ale nejlepší je, se v případě zhoršení ozvat lékaři.