Psychiatr. Můžu jít, i když mám dítě?

21. únor 2022

Dobry den

Nevim uvazuju jestli nechodit k psychiatrovi . Nebo k psychologovi ale zaroven se bojim abych kdyby jsme pak s pritelem se rozesli sby mi pak nesebrali dite .

Mam deprese . Od 15ti je mam driv jsem i chodila v 15-16 letech protoze jsem se sebeposkozovala . Pak se kvuli nim s toho dostala z jejich pomoci . Deprese nejak zmizli i pocit ze bych se mela zabit.

Mam roztrousenou sklerozu takze i deprese k tomu patri. Parkrat do mesice ma me prijdou . A hlave mam porad takovy hlasek ze kdybych se zabila uz tenkrat je vsem lepe .
Nechci tu vsechno psat .
Jen me zajima jestli je sance ze bych pak mohla o dceru prijit . To bych asi pak neprezila . O dceru se staram . Jsou ji 2 roky a nikdy ji nic nechybelo .

konidana
21. únor 2022

Naopak. Snaha se lecit je velke plus😘
A navic dneska potřebuje psychologa kazda druha a na psychiatra to obcas byva taky. To by jako meli sebrat deti pulce matek?🤣

lv
21. únor 2022

Kdyz jdeš k ortopedovi, tak ti dítě taky nebudou brát, ne? Psychiatr, psycholog - doktoři jako každý jiný. A jak píše @konidada snaha o léčení a terapii je jenom plus pro tebe, ať v případě rozchodu, tak jen pro tebe, dceru, vztah..

autor
21. únor 2022

@konidana
@lv
Moc děkuju za uklidnění . Ja bych o ní nechtela příjít. To bych se zblaznila pak uplne .

levandule_k
21. únor 2022

Když začneš svůj problém řešit psycholog, psychiatr, tak máš šanci, že se z toho dostaneš. Když nebudeš dělat nic, tak ten problém může narůst do obřích rozměrů, a to třeba tak, že by ti bylo jedno, jestli máš dítě, nebo ne.

lenkalubina
21. únor 2022

Podle mě ti dítě může vzít,když to řešit nebudeš. Taky chodím k psych. Řešením a léčením prave ukazuješ, že máš chuť a snahu to řešit. Což je super! Držím pěsti ☘

autor
21. únor 2022

@lenkalubina moc děkuju a je vam lepe ? A potrebuju nějakou zadanku ? Od obvodniho

konidana
21. únor 2022

k psychologovi a ni psychiatrovi žádanku nepotřebuješ, ale je horší sehnat někoho kdo bere a rozumný termín. Z mojí zkušenosti se lépe (a dříve) dá najít psychiatr než psycholog, ale určitě bych řešila obojí.

lachipie
21. únor 2022

Víc ti ublíží, když deprese řešit nebudeš. A může to ublížit nejen tobě. Takže určitě zajdi k psychiatrovi i psychologovi pravidelně. Já se léčím s úzkostně-depresivní poruchou už dlouho. Žádanku od obvodního nepotřebuješ.

lenkalubina
21. únor 2022

Nepotřebujete žádanku. Já neměla...šla jsem sama kvůli sobě 😉 je to super,protože ten člověk je cizí.. neví nic pokud mu vše sama neřeknete. A pokud je to dobrý dr,tak vám poradí...rozebere...já třeba zjistila,že spoustu věcí co jsem řešila, dávaly smysl. Ale já to dřív nevidela,protože jsem byla sama jen se svýma hroznyma myslenkama. Ale je to těžké a dlouhá cesta...vydržte!

lenkalubina
21. únor 2022

Ps: psychiatr je fakt lepší!

autor
21. únor 2022

@lachipie děkuju . Ja chodila když mi bylo 16 a zadanku jsem mit musela . A v papirech mam uzkostnou poruchu a jeste neco a chodila jsem tam kvuli sebeposkozovani

lachipie
21. únor 2022

Já ji nepotřebovala před dvěma lety. Normálně jsem se objednala k psychiatričce a nikdo žádný papír nechtěl. Já mam uzkostne depresivní poruchu a poruchu přizpůsobení. Určitě se objednej k psychiatrovi a neboj se toho. Určitě je lepší to řešit. Držím palce

autor
21. únor 2022

@lachipie dekuju at vam je i na dele lepe . 🍀

ssedrumm
22. únor 2022

Ahoj, mam kamaradku, ktera ma deprese, ma kvuli tomu i invalidku. Chodi k psycholozce i psychiatricce. Ma malou holčičku a ma ji ve výlučně péči. Ale spíš co ji opravdu moc pomohlo, doporucila jsem ji jit ke kineziolozce a ma to úspěch 😊, velmi ji pomohla.