Dobrý den , omlouvám se za anonym .Dostala jsem první menstruaci , stáhla si aplikaci kde budu zadávat svou menzes.Nemam se koho zeptat žijí jen s tátou a klukama tak se omlouvám .Tátu se stydím zeptat .Do kalendáře mám zapsat že jsem dostala menstruaci dnes kdy se ukázala i krev nebo už 2 dny před tím co jsem spinila ? Od kdy se to počítá ? Děkuji moc a omlouvám se nemám se koho zeptat
@ina10 takové spíš hnědé první dva dny dnes už krev .Tak nevím od kdy počítat 1. Den
Klidně od špinění... Klidně se teď může stát, že další bude za dlouho, můžeš to mít nepravidelně, takže je to ve finále jedno, kdy si napíšeš začátek.
@teryem tak děkuji moc nikdy mě tak nebolily prsa a záda jak teď
No..nechci strašit, ale pár desítek let tě to teď asi bude každý měsíc trápit 😎 suchý teplo ( nahřívací láhev) , hodně horký a nějakej prášek... Prsa povolí většinou hned, jak se rozjede ms
@teryem mockrát děkuji jste hodná už jsem tedy zapsala si do kalendare
1. den menstruace se počítá jako krvácení a ne špinění.
Menstruaci bych si značila od prvního dne silnějšího červeného krvácení, ne hnědého špinění. I když teď ze začátku než poznáš svůj cyklus, bych si zaznamenala, i to že jsem měla špinění.
Ze začátku může být menstruace hodně nepravidelná, může to být i 2-3 roky než se cyklus ustálí. Klidně ti může přijít za čtvrt roku, nebo taky přijde hned další měsíc. (Mně chodila pravidelně od začátku.) Udělej KPZ (krabičku poslední záchrany) kde si dáš vložky, tampón, čisté kalhotky, kdyby tě zaskočila menstruace nenadále, ať nejsi nemile překvapena a nos ji v kabelce. (Dneska jsou populární i menstruační kalhotky, hodně žen si je chválí.)
Zkus si na tu bolest uvařit heřmánkový čaj. Nechej to vyluhovat 15-20 minut. Heřmánek je dobrý na křeče.
Jinak tělo se může časem srovnat a nemusí tě bolet prsa ani břicho.😉
Máš ještě nějaký dotaz, co bys potřebovala vědět? Klidně napiš v soukromé zprávě, kdyby ti to bylo příjemnější.
Děkuji vám moc něco jsem načetla po internetu jen jsem nevěděla rozdíl kdy se počítá ten první den
Ty aplikace jsou super v tom, že ti budou ukazovat kdy asi dojde další menses. U tebe se nelekej, budeš to mít rozházené, ne vždy dojde přesně, můžeš mit rozdíl i týden.. je ale důležité znamenat si to. Pro lékaře až půjdeš na kontrolu či vyšetření, ptá se na poslední menses takže otevřeš aplikaci a budeš mít napsano.
Jinak vítej mezi ženami 😉👏🌹
Nyní ti může chodit poměrně nepravidelně. Dobrý je mít po ruce Ibalgin na bolesti břicha. Kdyby jsi měla silné krvácení tak můžeš použít Ascorutin 3* denně 1 tabletka. Bez konzultace s dospělým bych víc nebrala. Celkem hezky funguje čaj na klidnou menstruaci od leros. A určitě doporučuji pořídit nějaké menstruační kalhotky. Jsou skvělé v tom, že když ocekavaš MS, tak ve škole nemusíš trhnout, aby se ti nestala nějaká nehoda. A pak jsou fajn na slabší MS.
Bylo to špinění krvavé? Já 1.menses měla rovnou krev...