Průjem. Máte to podobně?

8. kvě 2020

Ahoj. Nezlobte se, že píšu anonymně, ale tohle téma nechci psát veřejně.
Cca 2 roky trpím prújmem. U lékaře jsem byla několikrát ale nikdy na nic nepřišel a poslal mě domů.
Když jsem byla těhotná bylo to docela v pořádku, ale poslední rok si užívám hodně. Mám týden kdy je problém jít na toaletu a mám zácpu, ale potom druhý den jdu na toaletu klidně i 10x . Nesetkal se tu prosím někdo s něčím podobným?

e7
8. kvě 2020

Ahoj, já na to trpím ale bez té zácpy. Buď jsem šla normálně nebo jsem měla šílené křeče a průjem. Hlavně mě to chytalo v noci.. byla jsem na nespočet vyšetřeních a také na nic nepřišli, neudělali mi teda kolonoskopii a vzhledem k tomu jak jsem trpěla tak jsem si řekla, že to přežiju, hlavně ať zjisti kde je problém. Poslal tě obvodní na gastro nebo tě vyšetřuje sám? Já jsem teď těhotná tak je období klidu musím zaklepat.

lenatko91
8. kvě 2020

Zkoušela jsi vysadit mléčné výrobky? Může to být intolerance laktózy

ajja87
8. kvě 2020

Známá trpěla urputnymi průjmy a byla alergická na lepek

tasimia
8. kvě 2020

Dělali ti testy na alergii na lepek?

loylii
8. kvě 2020

Já na to trpěla od malička. Jako dítě jsem měla porad angíny a antibiotika. Vyndali mi mandle, prujmy už zůstali. Nějak jsem si na to zvykla, i když to byl děs, když nevíš kde te to zrovna přepadne. Pak po porodu jsem chtěla zhubnout tehu a predtehu kila, tak jsem ze dne na den začala jist Lowcarb stravu. Nizkosacharidovou, úplně bez mouky a cukru. A hle! Poprvé v životě jdu jen jednou, rano, pěkne v klidu doma. Před tím jsem třeba 2 dny nebyla a pak ani nemohla z domu, šla jsem třeba 5x za den a úplně voda. Takže u mě to bylo asi lehká tolerance na lepek. Navíc od doby co nejim vůbec mouku netrpim absolutně žádnou plynatosti a nafouklym břichem. Už takhle jim rok a půl a pecka. Teď se mi zrovna pece sýrový chléb s osmazenou cibulkou v těstě🤩

loylii
8. kvě 2020
klea81
8. kvě 2020

Může to dělat i štítná žláza.

e7
8. kvě 2020

Všechno co tady píšete na vše já osobně testy dělaný mám a nic 🤷 i diety různý jsme zkoušeli a bez výsledků...

tasimia
8. kvě 2020

@loylii to vypadá dobře a zdravě 🙂).

puhelin
8. kvě 2020

U me to same. Diagnoza Crohnova choroba. V tehotenstvi jsem mela nejlepsi vysledky.

loylii
8. kvě 2020

@e7 mě v rámci Ivf dělali tez testy na lepek a nic jim nevyslo. Bez mouky mi je o 1000% lip. Jinak deti a chlap doma se stravují normálně. Bily rohlíky milujou😃

autor
8. kvě 2020

Doktor mě vždy vyšetřoval sám a komentoval to tak, že jsem mladá a přijde mu zbytečný mě někam posílat. Lepek i mléčné výrobky jsem přestala jístl, ale vliv to bohužel nemělo žádný. Kdyby to byla štítná žláza je nějaká možnost jak to poznat ? Crohnova choroba mě také už napadla... Nejčastěji chodím na toaletu když vím, že mě čeká něco nepříjemného ( setkání z tchýní)

tasimia
8. kvě 2020

Hele tak pokud to máš v situacích kdy se budeš cítit nepříjemně, není to spíše ze stresu, než nějaká nemoc?

tasimia
8. kvě 2020

Jinak na sonu si byla?

puhelin
8. kvě 2020

To stresove jsem mela taky. Tim mi to zacalo. Chtelo by to kolonoskopii.

autor
8. kvě 2020

@tasimia na sonu nebyla, doktor mi dělal pouze výtěr a dál se tím zabývat nechtěl. V mém věku (23) mu to přišlo zbytečné. Taky jsem si jeden čas myslela, ale i když jsem v pohodě a vím, že nemám důvod se stresovat tak průjem mám taky.
Dřív když jsem měla vidět tchýni bylo mi strašně zle, zvracela jsem měla průjem a šíleně mi tlouklo srdce. To se před nějakou dobou zlepšilo ale průjem mám stále kdykoli.

tasimia
8. kvě 2020

Souhlasím s komentářem výše, nejlepší bude kolonoskopie 🙂

lolam10
8. kvě 2020

Muze to byt psychosomatika a pricina uplne nekde jinde.mne pomohly antidepresiva(na uzkosti) a na to nemyslet a zamestnat se poradne ale chce to cas a neni to jednoduche

autor
9. kvě 2020

Všem děkuji za rady 🙂