Prudká demence. Co mohlo vyvolat tak prudké zhoršení?

15. pro 2024

Prosím Vás, prosím o radu. Možná se tady najde zdravotník, možná někdo má aspoň částečnou zkušenost.
Moji rodiče byli ještě minulý rok v půlce září v lázních
Nevím, jestli ublížili tak lázně, komplikovaná cesta vlakem a přestupy a zpoždění, nervy na pochodu, moje maminka cestou zpátky na nádraží odpadla, vezla ji rychlá a prý slabá cévní mozková příhoda. Dali infuzi a odvezli domů. Že je unavená a musí se vyspat. Unavená byla ještě dva týdny. Tak moc, že jim tam chodila z města denně na 2 hodiny pečovatelka..teď si čtu lékařské zprávy a prý od té doby měla dojem, že se pod ní vlní a otevírá zem, bolesti hlavy, tak vždy má neurologii nové léky. Tenhle rok, trval to intenzivně od léta měla silné bolesti hlavy, pořád padala a nedržela stabilitu. Koncem leta spadla zase a zlomila si klíční kost, pořád zlomená. Do toho silná cukrovka. A 16.11. to nastalo. Najednou začala mluvit úplně z cesty, pak spadla zase ze sedačky (padání už bylo pořád), pustila moc i stolici, pak se nemohla postavit, zkrátka stala se na 90% imobilní, špatně mluví, mluví z cesty, má období, že mluví k veci, pak zase mluví blbosti a plete se. Byla na chirurgii a za mě dobrý to samý na interne. Na CT mozku ložiskové změny nejsou, prý cukrovka + věk 74 let odebírají šedou kůru mozkovou a ta způsobuje demenci. Nevíte, co mohlo vyvolat tak rychle zhoršení? Alzheimera prý nemá, že asi demenci..i když nějaká demence, to není diagnóza .teď je v Domově důchodců, i když poslední týden na kardio. Nemohli ji probrat. Cukr měla v normě, tlak nitky, dehydrovaná, zánět močových cest taky

martina1317
15. pro 2024

Je mi to velmi lito, prala bych vam nejaky vanocni zazrak… mozna neni vsem dano dozit se vysokeho veku, bohuzel…

palja
15. pro 2024

Bohužel máme v rodině taky takový případ s rychlým spádem.
Držte se celá rodina, ❤️

nelly_strokova
15. pro 2024

Bohužel i demence je diagnóza. Je jich spousta, nejenom Alzheimerova nebo stařecká. A ano, někdy mají rychlý spád. Je mi to líto, drž se.

autor
16. pro 2024

Děkuji všem. Dnes bude puštěna z nemocnice domu. Teda, do Domova pokojného stáří. Ale bude tam i táta, tak alespoň tak. Hrozný tohle. Jako bych neměla mámu