Prosím Vás, prosím o radu. Možná se tady najde zdravotník, možná někdo má aspoň částečnou zkušenost.
Moji rodiče byli ještě minulý rok v půlce září v lázních
Nevím, jestli ublížili tak lázně, komplikovaná cesta vlakem a přestupy a zpoždění, nervy na pochodu, moje maminka cestou zpátky na nádraží odpadla, vezla ji rychlá a prý slabá cévní mozková příhoda. Dali infuzi a odvezli domů. Že je unavená a musí se vyspat. Unavená byla ještě dva týdny. Tak moc, že jim tam chodila z města denně na 2 hodiny pečovatelka..teď si čtu lékařské zprávy a prý od té doby měla dojem, že se pod ní vlní a otevírá zem, bolesti hlavy, tak vždy má neurologii nové léky. Tenhle rok, trval to intenzivně od léta měla silné bolesti hlavy, pořád padala a nedržela stabilitu. Koncem leta spadla zase a zlomila si klíční kost, pořád zlomená. Do toho silná cukrovka. A 16.11. to nastalo. Najednou začala mluvit úplně z cesty, pak spadla zase ze sedačky (padání už bylo pořád), pustila moc i stolici, pak se nemohla postavit, zkrátka stala se na 90% imobilní, špatně mluví, mluví z cesty, má období, že mluví k veci, pak zase mluví blbosti a plete se. Byla na chirurgii a za mě dobrý to samý na interne. Na CT mozku ložiskové změny nejsou, prý cukrovka + věk 74 let odebírají šedou kůru mozkovou a ta způsobuje demenci. Nevíte, co mohlo vyvolat tak rychle zhoršení? Alzheimera prý nemá, že asi demenci..i když nějaká demence, to není diagnóza .teď je v Domově důchodců, i když poslední týden na kardio. Nemohli ji probrat. Cukr měla v normě, tlak nitky, dehydrovaná, zánět močových cest taky
Bohužel máme v rodině taky takový případ s rychlým spádem.
Držte se celá rodina, ❤️
Bohužel i demence je diagnóza. Je jich spousta, nejenom Alzheimerova nebo stařecká. A ano, někdy mají rychlý spád. Je mi to líto, drž se.
Děkuji všem. Dnes bude puštěna z nemocnice domu. Teda, do Domova pokojného stáří. Ale bude tam i táta, tak alespoň tak. Hrozný tohle. Jako bych neměla mámu
Je mi to velmi lito, prala bych vam nejaky vanocni zazrak… mozna neni vsem dano dozit se vysokeho veku, bohuzel…