Problémy s krční páteří. Máte někdo?

lenullka20
5. pro 2024

Dobrý den,je tu prosím někdo kdo na problémy s krční páteří?Chtěla bych se vás na něco zeptat

martt
5. pro 2024

@lenullka20 Já mám problémy s krční páteří od 16 let po úrazu.

amazienka
5. pro 2024

Zkus..

lenullka20
autor
5. pro 2024

@amazienka jen bych se chtěla zeptat,občas mi to za tím krkem jakoby ztuhne a mám hrozný tlak do hlavy a dělá se mi slabo.Je to normální a může to dělat ta krční páteř?U lékaře jsem samozřejmě byla mám už psané rehabilitace ale přeci jen nevím jestli je to normální

lenerka1
5. pro 2024

@lenullka20 Páteř dokáže divy, od imitace infarktu, přes brnění čehokoliv i palce u nohy, po mžitky před očima či tlaky všude možně. Po vyloučení vážnějších příčin by rehabilitace měly pomoci.

verunnaj
5. pro 2024

Přes půl roku jsem měla šílené migrény od krční páteře, bylo mi 16. Rehabilitace a akupunktura mi neskutečně pomohly. Doteď když si krk blbě prelezim a nerozcvičím ho, me ta hlava bere.

cherie24
5. pro 2024

Mě pomohly pravidelné masáže u fyzio. Několikrát do měsíce se mi na jednu stranu zasekával krk na několik dní a často mě bolela hlava. Po masážích mám klid. 🙏

sagitta33
5. pro 2024

@lenullka20 Může to být od krční páteře, mě je až na zvracení.

lenullka20
autor
5. pro 2024

@sagitta33 to mě taky právě je na zvracení..co mi teda pomáhá tak si nahřát krk..Ale je to opravdu šílené a člověk není pomalu doma schopen nic udělat..ještě mám 6.měsíčni mimčo tak je to takové náročné.. Rehabilitace mám až na leden tak to nějak vydržetm.Člověk by neřekl co vše dokáže krční páteř..děkuji moc za info

lenullka20
autor
5. pro 2024

@cherie24 moc děkuji za info.nekdy je to opravdu šílené 😔 a člověka to vyčerpává i psychicky

lenullka20
autor
5. pro 2024

@lenerka1 no někdy je to fakt šílené..Člověk by neřekl co vše to dokáže.. Nejhorší že mám teď doma 6.měsíční mimčo tak je to takové náročné..A hlavně ta psychika tím i trpí

ele_nka
5. pro 2024

@lenullka20 ano, může to být od zad. Já na to trpím už 20 let. Fyzio a masáže jsou super, ale nejdůležitější je cvičit. Stačí abych vynechala týden a už je to znát.
Pro začátek je super třeba tohle video.

https://www.youtube.com/watch?v=q2kEmRenUg4
lenullka20
autor
6. pro 2024

@ele_nka super moc děkuji vyzkouším 🙂

plksv
6. pro 2024

Cviky od fyzio cvičím každý den už cca 15 let. Když je krize, nosím límec, hlavně na spaní.

cherie24
6. pro 2024

@ele_nka na záda je skvělá i jóga. Už 2x jsem skočila na pohotovosti, když mi luplo v zádech a nemohla jsem se ani zvednout z postele. Cvičím několikrát týdně respektive protahují se pomocí jógy (podle nálady a energie) a je to opravdu znát. Týden vynechaný a připadám si jako důchodce. 😀

ele_nka
6. pro 2024

@cherie24 já ji taky cvičím a pomáhá mi, ale jak už je to zatuhlý hodně musím fakt jen něco lehoučkýho a opatrně protahovat.

cherie24
6. pro 2024

@ele_nka tak když je to akutní a v té bolavé zatuhlé fázi, tak se to ani rozhýbávat prý nemá. Nechat v klidu a v teple a cvičit až to přejde. Ono by to asi ani nešlo, většinou je to taková bolest a ještě když to jde do hlavy, že na žádné rozhýbání člověk nemá ani pomyšlení...

ele_nka
6. pro 2024

@cherie24 klasické ne, ale třeba to protažení co jsem tu na něj dala odkaz mi pomáhá i když hlava už bolí.

kubesovaadelka
6. pro 2024

@lenullka20 ano, může to být od krční páteře, já si ve škole na střední při judu s krční páteří, měla jsem hrozné stavy: návaly horka, hlasy jsem slyšela jakoby z dálky ikdyž na mě někdo mluvil přímo, bušení srdce, mdloby. Já ale měla studený odchov od táty, který byl hodně zaneprázdněny, byl na nás sám a tak furt, že je to dobrý, až jsem jednou ráno při čištění zubů sebou švihla na zem před jeho zrakem🙈 tak jsem si teda zašla k doktorce a ta mi napsala doporučení na rehabilitaci, tam kromě krční páteře přišli na zablokována žebra, komplet záda zablokované a posunutou klíční kost, při každé návštěvě jsem se bála, co mi ještě najdou 🤣 . Ale pomohlo to, plus magnosolv jsem nafasovala

lenullka20
autor
15. pro 2024

@lenerka1 a může od toho být i pocit na zvracení?Mám to poprvé a je to fakt šílené

ele_nka
15. pro 2024

@lenullka20 ano, běžně jakmile mě bolí hlava přestává trávit žaludek a vše zvracím.

lenullka20
autor
15. pro 2024

@ele_nka no já mám někdy stavy jak když mi něco v hlavě ztuhne bolí mě od toho rameno s musím si lehnout..fakt něco šíleného

lenerka1
15. pro 2024

@lenullka20 Nejen pocit na zvracení, když si nelupnu prášek nebo to nezkusím včas rozehnat cviky od fyzio, tak zvracím.

lenullka20
autor
15. pro 2024

@lenerka1 když já mám právě na nic to,že si nemůžu moc prášek brát protože kojím 😔

lenerka1
16. pro 2024

@lenullka20 Kojím v kuse už devátý rok, takže chápu. Když mě párkrát blbá páteř bolestí hlavy totálně vyřadila na 2 dny z provozu, tak už si raději výjimečně ten prášek dám než abych nebyla schopna se o mimčo postarat, jen se svíjela na gauči hledajíc polohu nebo lítala zvracet. Ale co chodím na fyzio a snažím se cvičit, už vím, jak to zastavit bez prášku. Leden už je brzy, tak snad to bude dobré 🍀

lenullka20
autor
16. pro 2024

@lenerka1 mám to stejně že mě to kolikrát na pár dní vyřadí 😔 co vám na to pomáhá za prášek?

ele_nka
16. pro 2024

@lenullka20 Indometacin, Guajacuran, Algifen a Nimesil. Už mám vysledováno na jaký z nich mi co zabírá, ale někdy musím vzít i kombinaci.