Ahoj ženy,
po 7 letech jsem vysadila antikoncepci. Už dlouhou dobu jsem pozorovala, že mi nedělá dobře.
K mému překvapení problémy, které jsem díky antikoncepci měla např. neustále migrény, nechuť k sexu, změny nálad - vymizely.
Bohužel jeden problém naopak přibyl, a to akné. Myslela jsem si, že se mi tento problém vyhnul, protože už je to nějaký čas od vysazení, ale akné přišlo později a v plné síle.
Nevěnovala jsem tomu pozornost, měla jsem za to, že akné postupně vymizí. Ale už je to pár měsíců a je to hrůza, mám pleť jako v pubertě..
Máte nějaké osvědčené rady, jak se akné zbavit? Nebo budu muset opravdu vyčkat, než akné odejde samo?
@nikjean já jsem po vysazeni asi 5 let a stále se mě to drží , vyzkoušela jsem fakt všechno... od kožní až po akupunkturu ... myslela jsem si, ze v těhotenství se to zlepší , ale bohužel nic. Obličej samy bolak,Pigmentove skvrny, jizvy.... bez make-upu nikam nevylezu. Už teď se psychicky připravuju až budu rodit a všichni mě uvidí s mým silenym obličejem , návštěvy , sestřičky 😢
Blahopřeji k vysazení. Pro své tělo jsi učinila velký krok 😉 Podle toho, v jakém věku jsi začala užívat, tak může dojíždět puberta 😂 Doporučím navýšit příjem vit. B (hlavně B6, B9 a B12) a hořčíku (kvalitní - hořčíkový olej, hořčík malát, hořečnaté koupele apod.), selen, zinek. vit E. Hormonálka tyhle vitaminy a minerály ve velkém odbourává, takže tělu chybí. A doporučím i pupalkový olej, ten mám osvědčený i od dalších žen 💃. Sežeň si v tmavé lahvi, skladovat v lednici (Nobilis Tibia nebo Florihana). Denně i 2 lžičky (užívat vnitřně) a některé holky ho používaly i po trošce na pleť v rámci večerní péče a dobrý 🙂
A pak péče o pleť... můžeš zkusit i na kožní, ale pleti bych osobně dopřávala spíš netoxickou péči (Purity Vision, Weleda, lavera, apod.). A mnohdy dělá hodně celkově stravování, spánkový režim, stres atd.
Já nakonec musela na kožní, nic na to nezabíralo. Nechali mi v lékarně namíchat takovou vodičku společně s mastičkou. Mastička nic moc, ale vodička zabrala a cca po měsíci jsem se ho zbavila úplně. Měla jsem úplně osypaná ramena, záda, obličej. Šílený. Teď v těhotenství ho mám taky a jen se modlím, aby to po porodu samo vymizelo😒 😀