Problém s menstruací. Měl někdo podobně?

mar111
4. čer 2023

Dobrý večer, máte někdo zkušenost s vynechání MS. Už půl roku mi to nepřichází. Když jsem byla u dr dostala jsem injekci MS přišla ale slabá 5 dní a od té doby zase nic .pořád nafoukle břicho. Trošku bolest v pod bříšku. Těhotná nejsem. Děkuji🍀🍀🍀🍀

kloky1
4. čer 2023

Mám to stejné, už od mala. Furt jsem slyšela jen že jsem malá a časem se to srovná ale nesrovnalo a nikdo mi nedokázal říct proč. Teďka řeším skoro rok, že nemůžu dostat menstruaci, ovulaci.
Mám nějaké cysty na vaječníku, a ty to můžou dělat. Nechte si udělat hormonální profil, jestli není zakopaný pes tam.
Nevím jestli nejste třeba po porodu to menstruaci taky delší dobu trvá.
Jinak menstruace nechodí i pokud máte větší stres .
Klidně napište 🙂

klokanka31
4. čer 2023

@mar111 Já to takhle měla odjakživa. Měla jsem to jednou za x měsíců. Když jsem se pak snažila otěhotnět, doktorka mi napsala duphaston, nějaký čas mi to po něm chodilo jako hodinky, ale pak už ani po duphastonu nic. A nikdy se nezjistilo proč to tak mám...

mar111
autor
4. čer 2023

@kloky1 mám dvě děti 7-10let. Mě pořád dr jen říká ať přijdu na injekci ale pro mě tohle řešení není. Stres mám, a máte chuť na sex.pred par měsíci jsem na sex chuť vůbec neměla ale teď ji začínám trošku dostávat...na jakém vyšetření jste byla?Moc vám děkuji

mar111
autor
4. čer 2023

@klokanka31 ty blaho teda 🙁já jsem z toho úplně hotová. Jinak já měla vždy silnou MS hlavně prvni3 dny

lennus
4. čer 2023

@mar111 Co zkusit bylinky - kontryhel atd. Mám případně kontakt na skvělou naturopatku, sama s ní řeším svoje zdravotní neduhy s úspěchem. Osobně mi hodně pomáhá bylinný extrakt na pms.

klokanka31
5. čer 2023

@mar111 A tak vem to tak že máme aspoň klid od ms...já po šestinedělí začala s antikoncepcí, takže ms absolutně žádná, zlatý tři roky 😊 teď ji budu vysazovat, tak se modlím abych to nezačala mít pravidelně 😒

lencaa11
5. čer 2023

@mar111 udělat si vyšetření na endo a jiné gynekologické diagnózy ,krev na hormonální profil ,stítná žláza atd ...

levandule_k
5. čer 2023

A dělala ti Dr. nějaké vyšetření? Chce to napřed zjistit příčinu, proč to tak máš...

Mně menstruace chodila jednou za čtvrt roku, na gyndě mi zjistili PCOS, tenkrát to řešila hormonální antikoncepcí, což je spíš překrytí problémů, ale mně v té době HA vyhovovala. Pak jsem ji vysadila, cyklus sám od sebe nechodil, tak jsem zase začala brát HA, po dalším vysazení přišla menstruace normálně a mám normální cyklus. Trochu jsem to řešila bylinkami, lehce upravila stravu (zařadila máslo a vynechala margaríny) a pomocí psychosomatiky určila důvod, že jsem měla problém s přijetím svého ženství, které jsem se snažila potlačovat. To se mi nějak podařilo zpracovat, když jsem se zabývala osobní rozvojem (tj. přečetla jsem pár knížek s touto tématikou.)

dominika321
6. čer 2023

@mar111 mala som podobne problémy pri Pcos, začala som používať bylinkové vložky a čajík ženský tradičné čínskej medicíny a upravil sa nielen pcos ale aj ms mám pravidelnú

zelenaesmolda
6. čer 2023

@mar111
a kolik vazis?

mar111
autor
7. čer 2023

@levandule_k a mohla bych vás poprosit o jaké bylinky se jednalo?

levandule_k
7. čer 2023

Pila jsem kontryhelový čaj, ideálně luhovat 15-20 minut. Není dobré pít nepřetržitě, při nepřetržitém pitím může oddálit nebo vymazat ovulaci. Takže je dobré dát si pauzu.

Občas jsem si uvařila mátový čaj, dělali nějaké pokusy na krysách a u nich snižoval testosteron, kterého je právě při PCOS nadbytek.

Pila jsem to dost nahodile, protože jsem o tom věděla, jen jsem věděla, že je to dobrá bylinka.

Dobrý je i čaj z řebříčku, ten jsem nepila, ale je také dobrý na různé ženské potíže, akorát není tak profláklý jako kontryhel.

Informace o bylinkách čerpám ze stránky bylinkyprovsechny.cz nebo ze stejno jmenné skupiny na facebooku.

Na určité problémy je dobrý i drmek a pak jsou směsi bylin, které se třeba používají na podporu otěhotnění.

Ono je to blbé, že nevíme, kde je příčina, to je pak bylinná léčba metodou pokus omyl a chvíli trvá, než to zabere. Můžeš zkusit nějaké cviky na pánevní dno, ať se ti to dole prokrví, uvolní nebo hormonální jógu.

bartk
7. čer 2023

Moje kamarádka též neměla přes půl roku menstruaci . Prikladame to k její rychle nabrane váze. Řešila myslím přes gynekologa ,který ji poslal do nemocnice na další vyšetření . Podle mě nemít půl roku menstruaci není normální teda a chtěla bych po svém doktorovi aby to řešil . Zkus ještě kontryhel kamarádka ho brala taky a bere pořad ale s menstruaci má stále problémy , buď přijde o měsíc déle nebo opět vůbec .

mar111
autor
8. čer 2023

@levandule_k dnes jsem byla na prvním vyšetření. Žilky u dělohy a vaječníky moc nefungují. Dr mi vzala krev tak ještě čekám na výsledky a pak se bude pokračovat dál

lencaa11
9. čer 2023

@mar111 žilky u dělohy asi vypadají na křečové žíly - varixy to na Ms vliv nemá ale spíš ty vaječníky to je jasný držím palce ať to dopadne dobře

mar111
autor
9. čer 2023

@lencaa11 děkuji moc🩷

veronikav31
13. čer 2023

@mar111 určitě si nechte udělat hormonální profil.nevim kolik vám je let.muze to být předčasná menopauza,i se muzou dělat cysty