Přírodní antidepresiva. Máte zkušenost?

23. dub 2023

Nemate někdo odzkousene volné prodejne antidepresiva? Aby to neovlivnovalo ostatní léky, ale fungovalo

jannym
23. dub 2023

Ja jsem na AD skoncila a stale je uzivam, ale kdyz jsem byla v akutni fazi, tak mi psychiatr radil pridat k lekum rybi tuk v max mozne davce, pry existuji studie kdy pravidelne davky maji pro mozek obdobny ucinek jako antidepresiva, zobu ho kvuli jatrum, tak nevim jak to ovlivnuje mozek…

nikkigingerbread
23. dub 2023

partnerovi psychiatricka doporucila novopassit, at vyzkousi predtim nez mu napise AD.. uz ma myslim druhe baleni a rikal, ze rozdil vidi 🤷🏼‍♀️ resi silnou uzkostnou poruchu a panicke ataky. kontraindikace s ostatnimi leky nevim, partner k tomu beru hromadu vitaminu, dycha si kortikoidy na astma a bere cosi na reflux a asi vse ok 🤷🏼‍♀️

nikkigingerbread
23. dub 2023

ale myslim, ze pokud beres nejake jine leky, tak bys cokoliv dalsiho mela konzultovat s doktorkou, aspon s obvodackou.

normalnimatka
23. dub 2023

někomu pomáhá šišák bajkalský.
kontra snad nemá meduňka lékařská, čaj je určitě ale jen podpůrnej, z deprese tě nedostane..
jinak je známá a užívaná třezalka, ale tam je určitě potřeba nastudovat kontraindikace, včetně léků. údajně má i podobný výsledky jako braní AD.
a v ajurvédě je oblíbená vitánie snodárná.

normalnimatka
23. dub 2023

a ještě ovoce Noni, dá se sehnat extrakt https://www.uspesna-lecba.cz/noni-univerzalni-l...

lekra
25. dub 2023

Kozlik lékařský! Dela divy.

normalnimatka
25. dub 2023

jo. dá se sehnat i v tabletách s chmelem a meduňkou.

levandule_k
25. dub 2023

Třezalka působí jako antidepresivum, ale určitě bych ji nebrala, pokud máš AD od doktora, to by mohlo dost násobit účinky.
Třezalka ruší účinek hormonální antikoncepce.

Úzkost, neklid, nepokoj - mučenka pletní
Bakopa drobnolitá - lehčí deprese, úzkostné stavy panická ataka

Zdroj fb skupina bylinky pro všechny

Bylinky mají účinky, proto když už bereš nějaká AD z lékarný, tak bych přírodní antidepresiva nekombinovala s těmi z lékárny. Max. si dala heřmánkový, meduňkový čaj.

autor
25. dub 2023

@levandule_k nenee, AD nemám. A právě ani nechci protože znám spoustu lidí co je berou a co to dokáže napachat. Beru léky na epilepsii.

levandule_k
25. dub 2023

Tyhle znalosti nemám. Já info o bylinkách čerpám ze skupiny na fb Bylinky pro všechny, vede ji lékař Zbyněk Mlčoch, má atestaci z neurologie (jestli si dobře pamatuji 🙂 a dlouhodobě se věnuje bylinkám, na teoretické úrovni se zabývá čínskou medicínou. Vede stránky bylinkyprovsechny.cz Můžeš tam položit dotaz, napsat, co bereš za léky a co máš za problém(y). https://www.bylinkyprovsechny.cz/poradna

autor
26. dub 2023

@levandule_k ahaaa, to je super, moc dekuju, to se bude hodit, dekuju🍀