Při výpadech křeč v kyčlích. Co s tím?

annoonniimm
12. únor 2024

Zdravím, mám takový problém při cvičení.. když dělám výpadý nebo podobné cviky tomu, tak mám hned křeče v kyčlých nebo se nemůžu pořádně zvedat a zvyklá jsem cvičím přes rok a tohle jediné mi dělá problém.. co s tím? Dělám to blbě? Nebo nechápu. Takže tyhle cviky vynechávám.. dřepy jsou v pohodě.

palja
12. únor 2024

@annoonniimm já jsem tohle měla z nedostatku hořčíku. Piju magnesiu a beru tablety a křeče při cvičení už nemám.
Samozřejmě to může být z čehokoliv jiného, píšu jen svoji zkušenost.

cilkat
13. únor 2024

Křeče kde?
Kyčel jsem zvyklá vnímat jako kloub, kloub ale křeč udělat neumí. Pokud by fakt ostře bolel kyčelní kloub, je to na rentgen.
Pokud je to opravdu křeč, je několik možností:
1) nedostatek hořčíku - v tomhle případě dost pravděpodobně chytáš křeče i při jiných příležitostech do jiných částí těla, i když samozřejmě určité pohyby je vyvolávají častěji.
2) křeč do větší svalové skupiny, která mizí okamžitě po 'odchodu' z daného pohybu. Tady bych odhadovala špatné provedení cviku, nebo nesymetrické posílení svalů v oblasti - řešit s fakt dobrým trenérem, nebo s fyzioterapeutem.
3) křeč do zcela konkrétního svalu/svalového provazce. - pravděpodobně jen při výpadu na jednu stranu. ... tady by šlo nejspíš o příznak dlouhodobě poškozeného svalu/nervu/místa prostě... Zatím pohyb rozhodně vynechat a naučit se ho pod dozorem rehabilitační sestry nebo fyzioterapeuta.