Dobrý den. Před dva dny mi diagnostikovali úplné selhání vaječníků a řekli mi,že jsem v předčasném přechodu. Je mi 34 let. Vím ,je to čerstvé,ale jsem psychicky na dně. Zatím nedokážu tento fakt přijmout. Mým snem bylo mít ještě třetí dítě. Z každé strany slyším jen,buď ráda,že máš dvě děti.Ano,jsem ráda,jsem za to neskutečně vděčná,že mám dvě milované děti.ym snem však bylo mít tři děti a proto se ve mě pere spoustu pocitu. Strach u vedlejších účinků lecby,jelikož mě v rodině bohatou anamnézu,co se týče rakoviny,CMP,apod. Navíc mám autoimunitní hypothyreozu a cysty na obou vajecnich a to polycysticke. Má prosím někdo stejný problém? Užívá někdo z vás také Estrofem? Zajímá mě,zda se vám po něm ulevilo,nebo neopak přišly vedlejsi problémy. Děkuji za každou informaci.R.
Nasadili mi Estrofen jako substituční terapii.
@ninanela její vaječníky netvoří estrogen, takže je nutné ho dodat uměle, bylinky s tím asi těžko pomůžou. Kromě příznaků přechodu hrozí osteoporoza...
Osobní zkušenost nemám, ale profesně pracuji se ženami a řeším jejich plodnost. Nemám zkušenosti se ženami v období perimenopauzy, takže bych neuměla zhodnotit, zda ještě šance jsou. Ale! Mohu doporučit online gynekologické poradenství. Prostě získáš názor od jiného lékaře, třeba i jiné doporučení. Uděláš si lepší názor na situaci. Možná Tě to i uklidní, že by šance ještě byly ♥ Můžu doporučit MUDr. Lázníčkovou z Brna, která dělá i online poradenství (nic drahého). Stačí ji zaslat e-mail s dotazy, ideálně přiložit zprávy od lékaře, anebo aspoň popis, co se děje - na cenap@cenap.cz . Už mně i mým klientkám mnohokrát dobře poradila. Radami se samozřejmě řídit nemusíš, ale získáš nový náhled na svou zdravotní situaci ♥
Mrkni na hormonální jogu,kdysi jsem ji cvicila,než jsem otehotnela.
@surikata131 vím,že má nedostatek estrogenu,proto ten Estrofen,ale aby nebyl spíš na škodu,než na užítek,v rodinné anamneze je rakovina vaječníků a to si musí dát sakra pozor.
Nemám zkušenost, ten estrofen je nutný?Maminka mi zemřela na rakovinu prsu a já predtim absolvovala IVF s hormonama,další zákrok už jsem po dohodě s dr měla bez hormonů.Neni nějaká jiná cesta,přírodní, máš nějaké nepříjemné priznaky?