Timto prosim vsechny maminky a ženy aby nezanedbavaly pravidelne prohlidky u gynekologa, hlavne pravidelnou cytologii!!Muze vam to zachranit zivot🙂 Dekuji
Dekuji. Ja pravidelne chodim a diky tomu mi vcas objevily rakovinu delozniho cipku, jelikoz to objevily uplne na zacatku odebraly mi cast cipku i s nadorem,ktery nestačil metastazovat do okoli. I tak me i nadale budou sledovat. Ze sve zkusenosti vim ze nezalezi ani na veku. Plno zen si mysli ze kdyz jsou mlade ze se jich to netýká... Omyl, me je 29let. Doktor říkal ze kdybych prisla treba o 2 roky dyl, bylo by pozde. Jsem rada ze dodrzuji pravidelne prohlidky, a vsem na 100%doporucuji sama sebe nezanedbavat. 🙂
Je to tak a souhlasim. Ja chodim kazdy rok, moje maminka taky. Diky tomu ji v 55 nasli rakovinu vajecniku a zacala vcasna lecba. Dostala se z toho, je nadale pozorovana.
@bazarekprodeti Ja chodím pravidelně a už z jediného důvodu hodně gynekologickych problémů v rodině a i kdyby to bolelo to vysetreni, tak to vydrzim, než něco zanedbat. 👆🏻
Ono obecně.. já teda chodím pravidelně na gyndu, protože člověk nikdy neví, ale přiznám se, že až poslední roky, předtím moc ne. Ale mám dojem, že jakmile to osoba nevidí, nic ji nebolí, tak na to spíš kašle. Teda aspoň u mě v okolí to tak je. Všichni něco řeší, ale kdyby se chodilo na prohlídky, často tomu šlo zabránit. Já jsem takhle kašlala na zubaře, pak jsem se bála a teď si za to dost zaplatim a nemám odvahu tam už nejít.:D Přece jen, prevence je prostě stejně základ a je fajn, že máme tu možnost.🙂 Jsem ráda, že Vám to pomohlo a ať všechno dopadne dobře.🙂