Několik měsíců jsem to nějak zvládla, ale posledních 3/4roku nešlo lehnout a usnout, takže jsem požádala o prášky na spaní (nechtěl mi lékař změnit léčbu, prasky od bolesti nefungují jak mají) takže dnešní noc luxus vypsaná, ale zase se cítím jakože bych zase lehla a spala.
Jak ideálně, popř kdy naposled vzít prášek, abych byla vypsaná.
Budu ráda za zkušenosti (bude se jednat o delší dobu brání)
Děkuji
Omlouvám se, ale nedá mi to. Hlavně s tímhle svinstvem opatrně. Táta si na nich vypěstoval slušnou závislost, která ho nakonec v 54 letech dostala do hrobu.
Záleží na tom jaké máš, nektere se berou tesne před spani, nektere potrebuji hodinku na zabrani.. ale nejpozdejsi tabletku bych brala max v 9 vecer. Brala jsem jednu dobu neurol, ten ucinkoval ihned, takze jsem si vzala o pul 9 prasek a ve trictvrte uz jsem spala.. a vstávala jsem kolem 7 rano a byla jsem vyspana, odpocata a v pohoe. ja to teda nemela na bolesti ale myslim ze ucinek stejny.
Ráno beru mabron ret 200,paralen 500,pregabalin 75,diclofenac ret 100... Pak večer beru to samý kromě diclofenacu a paralen navíc.. Na noc rivotril a teď plus k tomu hypnogen
Nechci ho brát v kuse, ale když bude potřeba.. Mám jít na operaci nohy, pak bude jiná léčba, snad pomůže, pokud ne už mě nastaví léčbu na bázi opiatu..
Já mám zkušenosti s prothazinem. Když jsem ho brala kolem 7-8 večer, tak to bylo v pohodě. Ráno jsem byla cila a spánek musí být hlavně aspoň 7-8 hodin.
Doporučila bych koupit melatonin, je i volně prodejný, jediný podporuje fyziologickou architektoniku spánku, narozdíl od benzodiazepinů. A když už hypnogen, tak vyměnit za originál - stilnox, konkrétně tady je propastný rozdíl mezi originálem a generikem.
Jaké máš? Určitá omámenost dopoledne je na začátku léčby běžná, ten čas kdy si jej brát musíš vychytat sama. U léků, které zabiraji extra rychle chvíli před tím, než ulehnes (Stilnox apod.), jiné hodinku před. A spát bys měla aspoň 7h, jinak ta omamenost bude. Ideal brát tak v 8-9večer, at odezní ranní efekt.