Prášky na spaní. Kdy naposled vzít, abych byla vyspaná?

modelis
24. srp 2019

Několik měsíců jsem to nějak zvládla, ale posledních 3/4roku nešlo lehnout a usnout, takže jsem požádala o prášky na spaní (nechtěl mi lékař změnit léčbu, prasky od bolesti nefungují jak mají) takže dnešní noc luxus vypsaná, ale zase se cítím jakože bych zase lehla a spala.
Jak ideálně, popř kdy naposled vzít prášek, abych byla vypsaná.
Budu ráda za zkušenosti (bude se jednat o delší dobu brání)
Děkuji

lv
24. srp 2019

Jaké máš? Určitá omámenost dopoledne je na začátku léčby běžná, ten čas kdy si jej brát musíš vychytat sama. U léků, které zabiraji extra rychle chvíli před tím, než ulehnes (Stilnox apod.), jiné hodinku před. A spát bys měla aspoň 7h, jinak ta omamenost bude. Ideal brát tak v 8-9večer, at odezní ranní efekt.

bassetlady
24. srp 2019

Omlouvám se, ale nedá mi to. Hlavně s tímhle svinstvem opatrně. Táta si na nich vypěstoval slušnou závislost, která ho nakonec v 54 letech dostala do hrobu.

fiiif
24. srp 2019

Záleží na tom jaké máš, nektere se berou tesne před spani, nektere potrebuji hodinku na zabrani.. ale nejpozdejsi tabletku bych brala max v 9 vecer. Brala jsem jednu dobu neurol, ten ucinkoval ihned, takze jsem si vzala o pul 9 prasek a ve trictvrte uz jsem spala.. a vstávala jsem kolem 7 rano a byla jsem vyspana, odpocata a v pohoe. ja to teda nemela na bolesti ale myslim ze ucinek stejny.

modelis
autor
24. srp 2019

Ráno beru mabron ret 200,paralen 500,pregabalin 75,diclofenac ret 100... Pak večer beru to samý kromě diclofenacu a paralen navíc.. Na noc rivotril a teď plus k tomu hypnogen
Nechci ho brát v kuse, ale když bude potřeba.. Mám jít na operaci nohy, pak bude jiná léčba, snad pomůže, pokud ne už mě nastaví léčbu na bázi opiatu..

megi89
24. srp 2019

Já mám zkušenosti s prothazinem. Když jsem ho brala kolem 7-8 večer, tak to bylo v pohodě. Ráno jsem byla cila a spánek musí být hlavně aspoň 7-8 hodin.

drep
24. srp 2019

Doporučila bych koupit melatonin, je i volně prodejný, jediný podporuje fyziologickou architektoniku spánku, narozdíl od benzodiazepinů. A když už hypnogen, tak vyměnit za originál - stilnox, konkrétně tady je propastný rozdíl mezi originálem a generikem.