Praskání žilek (hemagniomy) - zvýšená fragilita kapilár a hormony?

orchidis
15. črc 2018

Už nevím kudy kam, tak zkouším i tady. Praskají mi na těle kapiláry a tvoří se mi červené tečky (hemagniomy) o velikosti špendlíkové hlavičky. Jediné, co vím, je, že mám sklon k pcos, děti mám ale přirozeně, menstruaci pravidelnou, vlasy dobré, ochlupení celkem normální. Sportuju, jím zdravě, nadváhu nemám. Mudr. udělal sono dutiny břišní (játra malá), kompletní jaterní testy (v pořádku), krevní obraz (ukázkový). Pár jsem jich měla od mládí, ve velkém se to rozjelo po posledním porodu. Mám je hlavně na břiše a pažích, pár ve výstřihu, pár na nohách. Máte někdo zkušenost? Co vám na zvýšenou fragilitu kapilár zabralo? Moc děkuji. Snad už jen dodám, že mám trochu potažený jazyk (což by trochu ukazovalo na střeva, ale to mudr. neřeší).

labijoux
17. črc 2018

K tomuto je nevhodné jakékoliv brání hormonů a kouření

orchidis
autor
17. črc 2018

@labijoux Neberu, nic, nekouřím, jen zkouším dát do spojitosti hormonální neronováhu a vznik tohoto 🙂.

kamste
20. črc 2018

Pružnost cévních stěn zlepšuje rutin - ten je nejvíc v pohance (nebo chemický Ascorutin, ale to jedině po poradě s lékařem/lékárníkem - brala jsem ho v pubertě kvůli častému krvácení z nosu a tenkrát zabral).