Pragiola. Jak vysoké dávky a kdy se objevily účinky?

peva75
1. zář 2024

Ahoj, je tu někdo, kdo dlouhodobě užívá lék pragiola na neuropatickou bolest? Jak vysoké dávky a kdy začal účinkovat?

hennrietta
1. zář 2024

Příbuzná užívala a bohužel nepomohlo. Bolesti má stále ve stejné míře.

misaa56
1. zář 2024

@peva75 taťka je bral ale už nevím jak. Nakonec mu od bolestí pomohly kapačky kde dostával vysoké dávky kyseliny lioopové.

nikoulinka
1. zář 2024

@peva75 zrovna užívám. Sice teda Pregabalin Teva, ale mělo by to být úplně to samé. Mám na polyneuropatii v nohou. Beru, zatím 1-0-1. Až někdy po cca týdnu jsem si řekla, že jsem se konečně alespoň trochu vyspala a dokázala jsem spát 2 hodiny v kuse. Zatím teda ale jedeme metoda pokus/omyl. Mám k tomu nasazenou B12, magnesium a Diozen (ten je teda na cévy, ale prej to může mít vliv 🤷). Takže čekám na říjen (to mám kontrolu na neuro) a uvidíme, co bude dál. Nicméně mluvila jsem se dvěmi neurology, a opravdu je to prý individuální. Na každého zabírá něco jiného, v jiném množství.

peva75
autor
2. zář 2024

@nikoulinka A jak velké dávky berete? Já užívám 3.týden, 50mg za den a zatím nepociťuji zlepšení.

nikoulinka
2. zář 2024

@peva75 75mg ráno a 75mg večer... Ono obecně jsem různě četla... Zkušenosti, studie... Při neuropatických potížích je 1 tableta (což asi máš ty, když jen 50mg) denně, nemá žádný efekt. Pokud máš bolesti/potíže fakt nepříjemné, zkus poprosit Mudr o navýšení dávky. Ale pozor, jsou to vážně návykové prášky...