Prací prášek, který nedráždí pokožku s atopickým ekzémem

lucie987
17. únor 2015

´Ahoj, neporadíte někdo prací prášek, který dobře vypere skvrny, ale zároveň nebude dráždit pokožku? Od doktorky mám doporučenou Lanzu, jenže mám pocit, že prádlo špatně vypere a že se i špatně rozpouští (na černém prádle zůstávají mapy). Moc děkuji za rady

jitavrtule
17. únor 2015

@lucie987
tak ony prací prášky se obecně rozpouští nejblbějc ze všech pracích "skupenství". Mnohem líp se rozpouští gel nebo kapsle dané přímo do bubnu pračky.
já jsem taky atopik, používám normální Ariel gel - výborně pere, hezky voní. Prací cyklus nastavuju případně na extra máchání, aby se fakt všechny zbytky vypláchly. Ale mně teda nevadil ani prášek před mnoha a mnoha lety, Vadila mi opakovaně pouze aviváž. Takže aviváž nepoužívám, do máchání místo toho občas přileju decku octa.

kyia
18. únor 2015

Doporučuji prací prášek Baby od Amway! Jednoznačně nejlepší, co je u nás k dostání. Už jsem toho vyzkoušela hodně a toto mám ověřeno. A v žádném případě nepoužívat aviváže.

lucie987
autor
19. únor 2015

@jitavrtule Já ekzém nemám nijak hrozný - jen na rukou, ale prací prostředky, zkrátka všechny čističe, mi zkrátka dávají zabrat. Jen složení prádla mě dráždí kůži a musím se hned škrábat. A kupodivu mě vadí i když mám dát vyprat špinavé prádlo 🙂 . Je ale fakt, že dvojité máchání mi výrazně pomohlo.

lucie987
autor
19. únor 2015

@kyia Prášek je dost drahý, našla jsem na internetu, že je za 1 225 Kč 88 pracích dávek. Dá se sehnat za nižší cenu, když se například stanete členem atd.? Vadí mi i manipulace s prádlem a když vezmu v potaz, kolik se toho u nás vypere.... ☹

adelaslaba
25. únor 2015

@lucie987 Nechceš zkusit si vyrobit svůj. Např. Mýdlový sliz a nebo jen mýdlový prášek. Já tak již peru dlouho a když je flíček tak pomůže žlučové mýdlo. A taky je to daleko levnější. Já ho vyrábíme z Mairseilského olivového mýdla, ale variant je více.