Pozitivní na covid. Kam objednat na test, když nedostal žádanku od dr.?

annoonniimm
9. lis 2021

Dobrý den, prosím může mi někdo poradit? Bratr je pozitivní na covid teď byl u lékaře, jenže mu nedal žádanku do fnol. Takže nevím kam ho mám objednat jestli normálně na test pro veřejnost nebo na test pro indikované s tím že tu žádanku nemá. Děkuji za odpovědi nevím jak to je ještě to nikdo v rodině neměl.

zelenaesmolda
9. lis 2021

Proc se bratr neobjedna sam?

barborka09
9. lis 2021

@annoonniimm Když jsme to řešili my, tak žádanka byla v systému. Tu vystavil můj praktický lékař. Žádnou papírovou žádanku jsem v ruce neměla. Zaregistrovala jsem se jako indikovaný pacient a bez problému jsem si rezervovala termín na test.

mates22
9. lis 2021

@annoonniimm u nás taky zadava doktor do systému. Zaregistruj jako indikovaného.

sirinfirst
9. lis 2021

@zelenaesmolda to je otázka :D .. Třeba je mu 10

zelenaesmolda
9. lis 2021

@sirinfirst
a treba taky 20

petramana
9. lis 2021

pisete ze je pozitivni na covid.. tak nač zadanku kdyz to ma potvrzene... ted musi dodrzovat izolaci

mates22
9. lis 2021

@petramana ja si to přebrala tak, že mu doktor udělal antigenni rychlotest a ještě musí na PCR

gatonegro
9. lis 2021

Pokud je očkovaný, tak buď přes žádanku nebo klidně i pro veřejnost, má 2 testy měsíčně zadarmo. Pokud očkovaný není, tak musí přes žádanku, jinak by platil. Žádanku vystavuje lékař a ani se netiskne, jen to zadá do systému a vy ho pak kdekoliv objednáte, oni už si ho najdou. Tak ať je mu brzo lépe.

izz76
9. lis 2021

@annoonniimm A jak ví, že je pozitivni když na testu nebyl?