Potřebuji radu, co se suchými lupy

soyevita
25. led 2017

Ahoj,nikdy jsem na lupy netrpěla,ale od porodu se jich nemůžu zbavit.
Koupila jsem si i v kadeřnictví šampon na lupy od L'oreal proffesional a je to po měsíci používání snad ještě horší☹
Hlava mě nesvědí a voní mi.
Vyzkoušela jsem na radu švagrové z Německa olej z kaktusu,je určený na lupy a třeba i na suché konečky.A nic
Máte nějaké rady,typy.Klidně i na doplněk stravy.Co vám pomohlo?
Díky za odpovědi🙂

nuggett
25. led 2017

Suché lupy - seborea.. Jsou spešl šampony které ti poradí na kožním já měla i takovou vodicku na potírání protože se mi to dělalo na obočí za ušima na čele u vlasů....až jakoby strupy Bo jsem si to rozskrabala. Dobře zkušenosti mají s konopnym šamponem (já ale nezkoušela) dobrý je šampon od biodermy ten mi při delším použití dost pomohl...teď mám od Matrixu taky je fajn a na stroupky a suché místa si občas dávám excipial. Zkoušela jsem i eucerin šampon syos všechny možné šampony z drogerek na lupy...loreal jsem měla taky a žádný aspoň za mě nebyl nic moc.

soyevita
autor
25. led 2017

@nuggett Mě se nedělají krusty a nic,prostě jen když rozhrnu vlasy,tak jsou tam vidět jakoby šupinky.U nás na kožním Tě pošlou někam,pokud nemáš "sloní nohu" ,nic Ti není😉
Na tu Biodermu mrknu.
Díky🙂

eridom
25. led 2017

@soyevita mě pomáhal nizoral, jediný šampon který mi kdy učinkoval.

soyevita
autor
25. led 2017

@eridom Koukala jsem na recenze a většinou samé kladné.Díky za typ☺

eridom
25. led 2017

@soyevita za málo, nebo mě ještě ted napadlo, že můžete zkusit konopné šampony, co jsou na lupenku. tím také nic nezkazíte.

murc
25. led 2017

Šampony z lékárny (např. Nizoral) mi vždy fungovaly, dokud jsem je používala.Po použití jiného šamponu byly lupy zpět. Zabral mi až šampon, co jsem koupila u kadeřnice. Jmenuje se davines naturaltech purifying shampoo.Strašně smrdí sírou, ale jako jediný mi zabral trvale.

clear301
25. led 2017

mě pomohlo užívání https://www.drmax.cz/es-bio-chlorella-spirulina... a odzkoušeno 3x (vždy jsem si dala tak 5týdenní užívání na jaře a na podzim- dvakrát denně 6tabletek) a lupy krásně zmizeli, asi tak po 2-4 měsících po užívání opět lupy nazpět... teď neužívám a lupy mám zas!

soyevita
autor
26. led 2017

Moc děkuji za odpovědi🙂

elchacz
27. led 2017

Lupy které se vracejí po vysazení spešl šamponu nemají příčinu na hlavě. Je to (ostatně jako každá nemoc) ukazatel vašeho zdravotního stavu. Je to zánět pokožky. Upravte stravu, očividně vám něco chybí (vitamíny, minerály) a něco přebývá (cukry? tuky?) Na netu je spoustu článků o tom, co lupy jsou a jak jim předcházet, např https://www.celostnimedicina.cz/lupy.htm

soyevita
autor
28. led 2017

@elchacz Díky ,myslím si,že tam by mohl být problém.Od porodu ujíždím na sladkém:-/

janawei
17. únor 2017

Já osobně s lupy problém nemám, ale manžel občas ano. Vždycky mu na to pomáhal šampón od Vichy, ale tentokrát naprosto bez účinku. Koupila jsem mu šampón Neem od Khadí (není pánský, ale riskla jsem to) a naprostá spokojenost, do týdne byly lupy pryč. A znovu začal používat Rozmarýnové tonikum od Weledy a lupy se už pár měsíců nevrátily.

soyevita
autor
18. únor 2017

My jsme si s mužem vyměnily šampony já pánský a on dámský a je to pro oba o dost lepší🙂
@janawei Děkuji za typ,určitě mrknu na šampon i na to rozmarýnové tonikum🙂

janawei
20. únor 2017

@soyevita Rádo se stalo. S tou pánskou/dámskou kosmetikou je to zajímavé. Je fakt, že ten na lupy vystřídal jiným mým dámským a také v pohodě. Jinak Khadí mám moc ráda, vyjma té Růže mám vyzkoušené všechny jejich šampóny. A to tonikum od Weledy pomohlo i mně, dostala jsem na něj tip po porodu na podporu růstu vlasů a zabydlelo se u nás natrvalo 🙂. Jenom, možná by nebylo od věci si dojít ty šampóny očichat, mají trochu specifickou vůni.