Potravinová alergie či něco jiného? Plynatost, vyrážka

luca1987
12. únor 2017

Ahoj maminky, mam trochu hloupy dotaz. Delsi dobu trpim plynatosti a nadymanim i po jidle, ktere by nemelo nadymat. A v posledni dobe se k tomu pridala svediva virazka na boku bricha. Praci prostredky pouzivam porad stejne i mydlo. Myslite, ze by mi pomohli na alergologii a udelali nejake testy? Kdybych sla k obvodacce, tak me odbude. Vzdy kdyz chci nejake vysetreni, tak se tvari jak buh vi co a vyptava se proc to chci. I v tehotenstvi me se suchym zapalem plic poslala do lekarny, ze mi tam neco daji.
Moc dekuji

netopejr
12. únor 2017

Jojo, dobrá imunologie, podrobný krevní rozbor, pak se uvidí.
Vyrážka z toho může být.
Nejspíš je příčino něco v jídle.
Máš to nějak v těhotenství, při kojení, nebo to s tím nesouvisí?

Nadýmat může třeba kmín, kojící čaj, cibuloviny, kořenová zelenina, kynuté věci, kvasnice i kypřicí prášek, mouka, těstoviny.
Vyrážka bude hádám spíš z něčeho jiného, co tělu víc vadí, škodí. Nějaká aditiva z jídel, to můžou být, klidně něco z kečupu, džusu, polotovaru nebo tak.

Ještě bývá vyrážka, když se např. pije nějaký čaj, který má mj. i čisticí účinky, detoxikační kůra ap.

Na některou tu imunologii se dá dostat i bez doporučení. Nebo zkus doktorku poprosit, že Tě to moc trápí, a jestli by Ti dala to doporučení, aby se to mohlo vyloučit 😉

luca1987
autor
13. únor 2017

@netopejr moc děkuji za odpověď. Já vím, že když je na tělě vyrážka tak to většinou souvisí s trávicím ústrojím. Dnes jsem byla na kožní a objednala mě až na březen, tak mi tam snad pomůže.
Jinak po porodu mám už skoro dva roky, ale stále kojím. Myslím si, že s tím to souviset nebude. Tím, že stále kojím, tak se bylinkám vyhýbám. Ale sestřička na kožní mi říkala, že to vypadá na reakci na nějakou potravinu, tak uvidím v březnu.
Bohužel v Brně se musí všude objednávat, takže musím počkat a zkusím se domluvit s kožařkou. Ono je docela vtipný to, že přes noc to zmizí a během dne se to objevuje a zhoršuje. )

Ještě jednou moc děkuji

netopejr
13. únor 2017

@luca1987 Děkuju 😉

Juj, na alergickou reakci ke to docela za dlouho....
Aspoň si tu vyrážku vyfoť, at to vidí a jestli je reliéfní, aby to bylo taky vidět. Co kdyby to do te doby zmizelo....
Ja teda s dermatologama mam zkušenosti spatny, ale pokud ma tyhle názory....tak byste k nalezení příčiny mohly dospět.

Uvidíš, co Ti řekne a jestli a jakou krev Ti nechá dělat.... Snad dp te doby vsechhno nezmizí...

Dej vedet a dobry pořízení....! Dej pak vedet, docela by me to i zajímalo. 😉

luca1987
autor
15. únor 2017

Určitě dám vědět. Děkuji moc za rady, sama jsem zvědavá jak dopadnu. Já mám s doktorama celkově ne moc dobré zkušenosti. Proto k nim raději ani nechodím :D