Potíže s hlasivkami. Co pomůže?

2. srp 2023

Zdravím. Chtěla sem se zeptat zda máte někdo nějakou radu na hlasivky. Už víc jak dva týdny sem nějak zachraplá a pořádně nemůžu mluvit. Dva týdny zpátky sme prodělali takovou dvoudenní virózu. Měli sme teplotu a bolest v krku. Teplota za dva dny byla pryč a zůstala bolest v krku. A zřejmě od ní ty hlasivky. Máte zkušenost? Co by mohlo pomoct? Koupila sem si různé pastilky, homevox, piju Vincentku a všechno bez efektu :roll:

jancazao
2. srp 2023

Nemluvit a hlavně nešeptat. Pastilky islandský lišejník

autor
2. srp 2023

@jancazao snažím se nemluvit jenže s dětmi to nějak nejde 🙁

kamino
2. srp 2023

Když jsem nastoupila do školy, tak první měsíce jsem měla problémy, pomohl Gelorevioce, tablety cucací a ideálně hlasový klid.

drep
2. srp 2023

Hlasový klid je naprosto stěžejní, bez něj to bude trvat 3x tak dlouho. A jinak Mullerovy pastilky a kloktání corsodylem, prontosanem…

eithelwing
2. srp 2023

Hlasový klid, konvička s mořskou vodou, pokud něco v nose zůstalo.
Já takto skončila po půlroce po covidu na orl, bolest hlasivek, chrapot, přeskakování hlasu. Mám na hlasivkach polyp, nedomykavost a zvrásněné. Dostala jsem inhalator, na rychlou ulevu kortikoidy, teď inhaluju Vincentku. A jak to zanedbam a ještě nastydnu, hned mě to trápí na hlase.

autor
2. srp 2023

@eithelwing ahaa. To mě mrzí. A to ste měla už dřív nebo to zjistili až později?

eithelwing
2. srp 2023

Mam to zhruba od prodelani covidu. Tehdy mi to sedlo na krk, kaslala jsem trochu, ale bolest v krku byla hrozná. A od té doby se to veze.

spiman
7. srp 2023

Doporučuju panthenol, mam s tim casto problem a toto zabere hned.

missym
7. srp 2023

Manželovi zabírá na hlasivky panthenol a 3x2 tabletky denně aescin. A kloktat Vincentku. A je do pár dní v pohodě.