Ahojte, prosím o radu. V septembri mi raz v jeden deň pár krát zapukotalo v kolene (jediné, čo ma napadlo, že som 1-2 dni predtým zle stúpila). Asi 3 dni ma sem-tam to koleno zabolelo, trochu bolo opuchnuté, opuch potom prešiel, takže bolo úplne v poriadku. Asi za mesiac som začala behať a hneď vtedy sa mi zase ozvalo to koleno - nejaký čas pobolievalo, ale neopuchlo. Potom asi 5 mesiacov bol kľud, iba som ho sem-tam zacítila pri kľaknutí, čupnutí. Teraz asi týždeň mi zase trochu opuchlo a pobolieva takmer stále pri chôdzi, pri ohýbaní. Koleno nemám ani teplé, ani červené.
Prosím, viete mi na základe opisu niekto povedať, či ide o natrhnutie menisku alebo niečo iné?
Doktorovi by som išla, ale pokiaľ je korona, sa tam samozrejme nehrniem.
Ak by ste mi vedeli poradiť, čo môžem doma robiť, aby som si s kolenom pomohla, kým pôjdem lekárovi. Ďakujem.
Nevím, co máš s kolenem, ale šla bych s tím k doktorovi. Pak bych si ještě zkontrolovala techniku běhu, jestli nedupeš, neběháš zkroucená, nevystrkuješ zadek atd. Spoustu lidí si myslí, že umí běhat, ale neumí pak končí na ortopedii.
@levandule_k souhlasím, co občas vídám za ,,běžce" je fakt rachot :-O
@deborah1 Bez magnetu se menisky nepoznaji bohužel ještě teda kromě punkce, ale to se pozna brzy po úrazu jelikož punktat obsahuje krev a i tukové kapicky 🥺 Jinak zkusila bych k MUDr zajít, mohou vám udelat opich kolene a třeba to zabere 🙏🏻 A taky vás vyšetří a udelaji rtg, mají na to ruzne manévry, kde zjisti pevnost vazu i menisku.
A taky rtg odhalí jak moc mate artrozu v koleni 🙏🏻