Porušený meniskus? Poradíte, prosím?

deborah1
5. dub 2021

Ahojte, prosím o radu. V septembri mi raz v jeden deň pár krát zapukotalo v kolene (jediné, čo ma napadlo, že som 1-2 dni predtým zle stúpila). Asi 3 dni ma sem-tam to koleno zabolelo, trochu bolo opuchnuté, opuch potom prešiel, takže bolo úplne v poriadku. Asi za mesiac som začala behať a hneď vtedy sa mi zase ozvalo to koleno - nejaký čas pobolievalo, ale neopuchlo. Potom asi 5 mesiacov bol kľud, iba som ho sem-tam zacítila pri kľaknutí, čupnutí. Teraz asi týždeň mi zase trochu opuchlo a pobolieva takmer stále pri chôdzi, pri ohýbaní. Koleno nemám ani teplé, ani červené.
Prosím, viete mi na základe opisu niekto povedať, či ide o natrhnutie menisku alebo niečo iné?
Doktorovi by som išla, ale pokiaľ je korona, sa tam samozrejme nehrniem.
Ak by ste mi vedeli poradiť, čo môžem doma robiť, aby som si s kolenom pomohla, kým pôjdem lekárovi. Ďakujem.

littlebee124
5. dub 2021

@deborah1 Bez magnetu se menisky nepoznaji bohužel ještě teda kromě punkce, ale to se pozna brzy po úrazu jelikož punktat obsahuje krev a i tukové kapicky 🥺 Jinak zkusila bych k MUDr zajít, mohou vám udelat opich kolene a třeba to zabere 🙏🏻 A taky vás vyšetří a udelaji rtg, mají na to ruzne manévry, kde zjisti pevnost vazu i menisku.
A taky rtg odhalí jak moc mate artrozu v koleni 🙏🏻

levandule_k
5. dub 2021

Nevím, co máš s kolenem, ale šla bych s tím k doktorovi. Pak bych si ještě zkontrolovala techniku běhu, jestli nedupeš, neběháš zkroucená, nevystrkuješ zadek atd. Spoustu lidí si myslí, že umí běhat, ale neumí pak končí na ortopedii.

dashyyy
5. dub 2021

@levandule_k souhlasím, co občas vídám za ,,běžce" je fakt rachot :-O