Ahoj, máme větší jizvu na břiše - 14 dní po operaci. Po vytažení stehů jsme hned začali mazat Cotractubex gelem. Ale jak docílit hladké a hlavně OPĚT SVĚTLÉ KŮŽE? ( Tmavé zbarvení kolem jizvy...s tím si nevím rady. ) DĚKUJU!!!
Doporučuje se mazat až tak za týden po vyndání stehů. Mazat čímkoli mastným 2-3 krát denně, stačí obyčejné sádlo (nesolené), ale super je i Bioil. Dále se nedoporučuje jizvu vystavovat sluníčku, ale zatím je zima, v létě už by to asi nemělo vadit (pokud je vystavena sluníčku, tak nezesvětlá a zůstane víc vidět). Jinak obecně platí, že jizvy se hojí 2 roky.
Jizva se hojí/pracuje rok, nemalá by se vystavovat sluníčku, tam hrozí pigmentace. Jinak já mazalana masírovala mesickovou mastickou, contratubex jsem použila párkrát a nesnesu ho, mám na něj reakci. A je dobře to sprchovat, sprcha to také masíruje. A taky záleží, jak se k tomu postaví telo, muezete dělat cokoliv a jizva hladká nebude.
@zuzlana25 ahoj.. jsem po rakovině slinivky, transplantaci jater. Mam pres cele bricho mercedes rez, dvakrát do stejneho řezany.. ( 32 stehů ) Jizvu promazavat, ale hlavne masirovat a to tak, ze musis jemne krouzit ukazovackem, abys citila oddeleni kuzicky. Jakmile nejde s jizvou "hybat" pri masirovani, muzes srust a bude tahnout.. Ja mam krasnou svetlou jizvu. Kazdy dr mi ji chvali 😀👍
Holky, mockrát Vám za všechny rady děkuju... 👏❤
Ahoj já jsem měla dělanou operaci břicha v Yes Visage a po operaci jsem si dávala jizvu odstranit laserem přímo tam. Pomohlo to, jen je potřeba, aby se to udělalo na čerstvou jizvu. Vím, že taky nějaký ty krémy můžou pomoct i masáže, ale já jsem to chtěla mít dokonalý, prostě jsem v tomhle divná :D
@zuzlana25 Jizva postupne zesvetla sama a doporucuje se jizvu masirovat, aby byla hladka a nevystoupla...