Ahoj holky.
Měla jsem problémy s nohama, které mě donutily jít k lékaři. Přidali se k tomu k ruce - ale to asi není tak hrozné.
Neuroložka zmínila výše uvedenou dg, s tím, že je potřeba další vyšetření. Mám za sebou už i EMG, kdy Mudr potvrdil její domněnku s tím, že levá noha je na tom hůře, než pravá. Mám se údajně připravit na to, že to bude horší... Pro mě je to už celkem hrozné i teď. Takže si nedokážu představit, co je teda ta ještě horší varianta. Čeká mě ještě pro sichr MR, ale na tu jdu až v září. Kontrolu u své neuro, abych se jí doptala na detaily, mě čeká v říjnu.
Máte některá tuto diagnózu? Konkrétně dolních končetin? Jak to zvládáte? Nějaké rady, typy... Jak si ulevit, čemu se vyvarovat?
Na Google jsem se až toho tolik úplně nedocetla. Samé odborné články, a ve finále pořád to samé dokola...
@lv moc děkuji za zkušenosti🙂 u mě právě příčinu stále hledáme a pátráme. Jediné, co nejspíše zatím přichází v úvahu, je moje imunita. Borelie a všechny tyhle věci mám právě v pořádku.
Mám právě také problém s chuzi, někdy vadí i kratší trasy. Magnesko beru už několik let. Chci právě zkusit taky, jít "proti proudu" a zkoušet to "rozchodit". Jen jsou lepší a horší dny. Tak snad to k něčemu bude.
@nikoulinka to nerozchodis, spis pomalu posiluj doma, až budou svaly, líp tě unesou, větší zátěž atd. Dobrý je plavání. Naučila jsem se tomu přizpůsobit, holt túru po horách 15km nedám, takže postupně. B 12 injekce, nebo Milgamma mi vždycky pomohly, když bylo hůř. U mě borelie a EB viry, propuknuti autoimunnich chorob po druhém porodu. Cca 5-7 let bylo krušných, teď je to jaksi stabilizované, léčba nastavená, tak to ujde.
@lv moc děkuji za zkušenosti! Celkem se právě bojim, co mě do budoucna čeká, jak všude čtu, že se stav postupně zhoršuje, apod... Takže hledám různé zkušenosti a typy.
Mám, jako následky neléčené boreliozy. Před časem, cca 5 let dozadu, to bylo horší, neušla jsem toho moc v kuse, výlety jsem vybírala kratší. Beru Pregabalin, udržuje mi to stav, vyšší dávky B vitamínů, magnezko. Pomáhá cvičení, prostě když jsou svaly, zvládnou toho víc unést, větší zátěž. Jedná noha je horší.