Pohotovost - cizinec. Vezmou na evropský zdravotní průkaz?

ivadavidko
12. únor 2023

Ahojte baby chcem sa opýtať ako je to s pohotovosť ou u tehotných žien v Plzni u cuzinkach? Platí sa niečo alebo nie? Zoberú vás bez problémov aj na európsky zdravotný preukaz?

bara88
12. únor 2023

Tak platit poplatek za pohotovost budeš,ať si Čech nebo cizinec

merope
12. únor 2023

@bara88 Pohotovost ano, ale když jsem chodila do porodnice, tak jsem teda nikdy nic neplatila (ale zase je pravdou, že vždy, když jsem tam jako těhotná dorazila, tak jsem skončila hospitalizovaná, tak nevím, zda se něco neplatí, kdyby mě místo hospitalizace zase poslali domů).

bara88
12. únor 2023

@merope tak když jdeš rodit tak nejdeš na pohotovost

daruna
12. únor 2023

pokud návštěva pohotovosti skončí hospitalizací, tak se poplatek neplatí, alespon tak to bylo před nějakou dobou.

merope
12. únor 2023

@bara88 Pokud jdu jako těhotná s (jakýmikoli) komplikacemi, tak se (aspoň tam, co jsem šla) zvoní na porodní sály a tam je non-stop služba. Byla jsem takto poprvé někdy kolem 29tt.

Proto upozorňuji, že jsou odlišnosti u těhotné pokud jde s komplikacemi kolem těhotenství - a u "normální" nemoci, ač třeba u těhotné.

exbordelar
12. únor 2023

Vezmou te a urcite neodmitnou. Jestli se neco doplaci i v ramci evropskeho pojisteni, to nevim, ale kazdopadne te osetri 🙂

exbordelar
12. únor 2023

@merope pokud osetreni na pohotovosti skonci hospitalizaci, poplatek se neplati.

merope
12. únor 2023

@exbordelar @daruna Oni právě nikdy nikde ani o žádném poplatku nemluvili. A to tuším ani na kurzech - tam všude říkali, že raději přijet 3x zbytečně než jednou pozdě.

vladienka
12. únor 2023

Napisem opacnu skusenost, som poistena v CR, v 19 tt som bola doma na Slovensku a musela na gyn.pohotovost, vsetko v pohode, nikto nechcel nic platit