Prosím, je tu někdo, kdo má tenhle problém? Případně nějaký gastroenterolog?
Před třemi týdny jsem byla na pohotovosti s velkými bolestmi břicha vystřelujícími do zad. Zjistili mi lehce zvýšenou amylázu a lipázu a prý podrážděná slinivka. Týden trvalo, než problémy odezněly. Držím přísnou dietu, zlepšilo se to na pár dní,ale ted mám zase problémy zpátky. Když se najím, tak mám hrozné tlaky v břiše, pocity plnosti, několikrát opět vystřelování do zad. Jde mi o to, zda je to normální, abych měla problémy i takhle po třech týdnech. Hubnu, je mi na zvracení. Bojím se nějaké horší diagnozy 😞 Léčím se ještě na reflux, beru prášky, ale s nimi už jsem takové problémy neměla. Tak už fakt nevím 😞
Bez prodlení řeš s lékařem. Slinivka je vždy velmi vážná věc.
@pafca4 mamka měla zánět slinivky a co vím měla problémy několik měsíců. Nedrží už teď vyloženě přísnou dietu, ale dietu stale drží a kdykoliv udělá dietni chybu je problém. A to jsou to už dva roky od prvního zachvatu. Slinivka dokáže zlobit dlouho. Určitě se porad s lékařem. Ale neboj, nemusí jít nutně o nějakou hodně závažnou diagnozu, slinivka se dává dohromady opravdu dlouho. Držím pěsti 🙂
Kup si koupit Kreon 25000 a uzivat s kazdym jidlem.A co nejdriv k lekari a odbery +ultrazvuk.A samozrejme dieta.
děkuju za rady 🙂 ultrazvuk mně dělali, ten byl v pořádku, ale třeba taková rakovina prý na něm vidět není ☹ malé porce jím,ale stejně mi to věčně nesedne...tak nevím,no. Snad se to uklidní. Je to dost náročné, když je člověku pořád špatně a do toho dvě děti...
Mám pocit že ten zánět taky není vidět na ultrazvuk, že ho bráchovi zjišťovali jinak a trvalo dlouho, než mu na to přišli. Nestresuj, rakovina to být nemusí. Držím palce, ať je ti co nejdříve líp!
Prvni volba je ultrazvuk,zmeny na ni videt jsou a okolo treba volna tekutina.Samozrejme CT je presnejsi.Ale k doktorovi na kontrolu a odbery jdi.Slinivka neni sranda.A rakoviny bych se nebala spis bude podrazdena.
Dobrý den jdu kvam o radu včera mě pustili domů měla jsem zánět slinivky a měla jsem asi podle Sona kamínky ale asi se vyplavyli byla sem na kapackach a nasazeny antibiotika a tet přísná dieta bez masa a bez tuku jen kaši a nevíte co ještě si můžu vařit děkuju za rady
Může jít o chronický zánět slinivky. Má to můj brácha. Vyléčit nelze, doživotní dieta plus léky. A není to vždy následek alkoholu, jak píšou. Mrkni třeba sem:
https://cs.medixa.org/nemoci/chronicky-zanet-sl...