Pocit, že nemohu polykat. Máte někdo stejně?

30. led 2023

Zdravím, setkali jste se někdo s tímto problémem? Trvá to par dní. Nevím přesně,co tomu předcházelo,občas jsem spatne polkla jídlo,začala jsem se dusit,ale nic,co by se mi v životě nestalo…
Nemohu polknout jakékoli jídlo-polévky,pecivo,ryzi,kasi,..zkratka nezáleží na konzistenci. Nezáleží ani na tom, jestli jim u stolu v klidu, při sledování TV…Každé jídlo pro mě představuje obrovský stres,když už se mi podaří něco spolknout,tak u toho dělám všechno možné,abych nějak zabavila mozek a nemusela na ten proces polknuti myslet. Někdy jídlo musím vyplivnout,to samé sliny-občas mi proste nejdou spolknout. Jsem z toho nešťastná. Beru AD na úzkosti od listopadu. Zítra mám kontrolu u doktorky,tak ji vše řeknu,ale spis by mě zajímalo,jestli někdo měl tento problém,který byl psychicky a jak ho zvládá/zvladnul. Děkuji.

michaela666
30. led 2023

A je to opravdu psychické? Zašla bych s tím pro jistotu k lékaři. Nechci strašit, ale babička měla ty stejné problémy co popisuješ a byl to zdravotní problém, který vyžadoval zákrok.

zelenaesmolda
30. led 2023

Nemuze to byt vedlejsi ucinek tech AD?Doktorce to urcite rekni ale muze se stat,ze je to jenom nejake prechodne obdobi.Ja mela pred casem obdobi,ze jsem nedokazala jist chleba.Normalne se mi pri kousnuti do krajice udelalo spatne,samo to pak odeznelo.

lilian2111
30. led 2023

Taky bych radila spíš vyšetřit u Dr.

exbordelar
30. led 2023

Tve priznaky odpovidaji tzv. achalazii jicnu, kdy je hladka svalovina v nem ochrnuta a neposunuje sousta. Urcite je to potreba vysetrit.

isobara85
30. led 2023

https://fyzioklinika.cz/cviceni/148-uvolneni-na...
Zkus pro začátek vyhledat zkušeného fyzioterapeut, může to způsobovat jen nějaká blokáda v oblasti krční páteře

autor
2. únor 2023

Děkuji moc za odpovědi.
Je to malinko lepší,než ty první dny..už něco sním,někdy i v klidu. Nejhorší je to večer. Jsem přesvědčena o tom,ze je to psychické. Podvědomě se bojím. Měla jsem podezření na RS,mám za sebou neurologické vysetreni,dokonce i sono krku,..tam je vše v pořádku. Tak uvidíme,jak to bude dal… ještě jednou děkuji za doporučení a názory 🙏🏼

ennie99
8. únor 2023

Mám to už několik let, když mi je psychicky hrozně, děje se mi to každý den, klidně několikrát..Nevím co s tím, spojuji to s psychikou..A vždy čekám, až mi bude lip..🤷‍♀️

tinkad29
14. led 2024

Dobrý den, mohu se zeptat jak jste na tom? Přešlo to? Měla jsem to obdobně jako vy, po pár dnech to však lepší není, takže mě čeká kolo doktorů nejspíš 😔 děkuji za odpověď