Jsem pět měsíců po porodu a neustále se víc potím a mám návaly tepla. Taky jste to některá měla a co jste s tím případně dělali? Děkuji
@megan2015 já to měla také, do porodu jsem se prakticky skoro vůbec nepotila, ale po porodu to byl děs. Jsem po 3,5 roku, a to nejhorší odezělo, ale potím se víc než předtím. Začalo to s nástupem kojení, celkem jsem kojila dva roky. Jistě je to hormonální změnou, já jsem po porodu měla poprvé v životě nebolestivou menstruaci a tak to zůstalo, prostě hormony umí věci, jinak všechny vyšetření v pořádku
@melodygirl taky si myslím, jestli za to nemůžou hormony, chci ještě počkat, než jít k doktorovi, proto jsem se ptala, jestli to někdo zažil 🙂
@megan2015 štítná žláza mě napadla, je to dost pravděpodobný
Stabilizovaná a bez výkyvů může být, ale po porodu se obv. vyskytuje hyperfunkce, zvlášť u těch, co mají hypofunkci, byť velmi mírnou, tak tya hyperfunkce může být velká. Pokud bereš prášky, záleží kolik, může to trvat dýl, navíc je to individuální. Co vím, tak všichni na kontrolu po šestinedělí, do září už to vydržíš. Když to nebude ono, zeptej se, co by Ti doporučuli zkontrolovat.
Já se teda potím jinak, co jsem těhotná a/nebo kojící, ty hormony mají taky vliv a nic s tím nejde - jako že to je ok.
@megan2015 Jestli kojíš, tak to je tím. Já se také léčím se ŠŽ. Vlastně ji nemám, mám ji odoperovanou a beru celoživotně léky. Po každém porodu jsem měla problémy s pocením. Časem se to trochu upraví, ale zezačátku to bylo fakt hrůza. Jinak na kontroly se ŠŽ chodím pravidleně a vše je v pořádku. Je to prostě tím kojením. Uvidíš, co ti řeknou na endokrinologii, třeba ti zvýší dávku léků, ale u mě to tak nebylo. Krev jsem měla v pohodě, až budeš kojit méně často, pocení se zlepší. Držím palce
Driclor moc pomaha
To jsou hormony. Já jsem normálně zmrzlina, ale po porodu mi bylo pořád hrozný horko a potila jsem se. Srovnalo se to do půl roku po porodu, ale kojila jsem tři roky. 😉
Me doktorka rikala ze je to hormonama.Driv mi byla porad zima a ted kdyz vsichni maji bundu tak me je v tricku fajn.jsem 2 mesice po porodu a pry to jeste muze tak 3 mesice trvat.
Já jsem v těhotenství používala přírodní perspi rock, ale je to jen deodorant. Ted jsem si oblibila sweatstop antipentiranty a nepotim se uz vubec. Tak třeba zkus vyzkoušet.
@megan2015 ,..............nemáš hyperfunkci SZ?
Zajdi si k obvodnímu na krev 😉