Pocení. Můžou mít na to vliv houby (outlovka pestrá)? Nebo je to stresem?

4. led 2024

Dobre rano,

chtela bych se zeptat, mozna budu jak jouda ale neda mi to. Uz treti noc se mi stava, ze se vic potim, hlavne zada. Nejdriv jsem si myslela, ze je to kvuli teplote v místnosti ale na dnes jsem mela vyvetrano a otevrene okno a stejne sem se potila. Potim se vetsinou takhle okolo menstruace ale ted mam uz 4den po. Zacala jsem brat na imunitu houby outlovku pestrou, tak me napadlo nemuze to byt nejaky vedlejsi ucinek? Taky mam cca dva nebo tei tydny po covidu, ale mela jsem mirny prubeh sice uplne jsem to nevylezela, mam male dote musela jsem tak nejak fungovat brzo…Na internetu moc patrat nechci pac nocni poceni bude stopro rakovina…dekuju predem za zkusenosti.

Jo a k tomu stresu v nadpisu…pristi tyden me ceka vysetreni prsu…preventivni a nejak z toho nemam dobry pocit, a jsem z toho nervozni ne ze bych na to myslela cely den, to ne ale nejaka nervozita je…tak jestli i to, to muze ovlivnit???

lencaa11
4. led 2024

Stres dělá hodně a může to bejt i od covidu tělo se ještě zotavuje

merope
4. led 2024

Když jsem ve stresu, tak spím fakt blbě a možná tam může být i to pocení. Takže bych počkala po tom vyšetření a uvidíš pak.

autor
4. led 2024

No snad to nic nebude…mozna uz se potim i z toho, ze jsem nervozni jestli budu potit🙈

palja
4. led 2024

Tak potit se můžeš z čehokoliv. Třeba já. Nikdy jsem se tolik nepotila. Po druhém porodu se strašně potim, asi v půlce cyklu, když někam jdu, tak úplně cítím, jak mi pod tričkem kape pot. V noci se budím někdy úplně durch a mám pocit, že se upeču. Venku strašná zima, ale já bych klidně byla i v tričku. Dr mi řekla, že to může být i hormony, že se tělo ještě nesrovnalo. Ale je taky fakt, že takové problémy mám od toho, co jsem měla covid. Ten jsem měla už 4x a vždycky minimálně ještě 3 měsíce po covidu jsem se potila jak tchoř, mohla jsem se sprchovat klidně i 6x denně a pořád jsem se potila.
Ve stresu se potim taky.

autor
4. led 2024

@palja hele je pravda, ze i pres den se potim vic a citim se coz jsem predtim nikdy nemela…ja mela covid v tehotenstvi to je 2,5 roku dozadu a pak ted tesne pred Vanoci🙈tak to snad bude k tomu noo, potim se na zadech jakoby nad zadkem a je to neprijemny🙄

palja
4. led 2024

Já mám 2 roky od prvního covidu a stejně 2 roky od druhého porodu a pocení začalo tím covidem. Před tím jsem se potila úplně jako normální člověk. Takže při sportu, u zkoušek atd, ale bylo to normální pocení.
To co mám teď je takové horší. Vezu dceru do školky, výběhnu schody a fak cítím pod bundou jak mi pod tričkem kape pot 😄🤦‍♀️ záda taky spocená. Ale není to každý den. Necítím se moc komfortně, už jsem to i řešila u dr, ale na nic se nepřišlo.
Že prý to může být po tom covidu, jenže to se nějak neřeší. Pak mi řekla že to může být i hormonálními změnami po porodu nebo, že se už tělo může připravovat na přechod. Bude mi 35.
Takže přesně nevím, čím to je. Ale vím, že je to nepříjemné a taky mě to trápí.

autor
4. led 2024

@palja ja to zatim s doktorkou resit nebudu…pockam po tom sonu pristi tyden jestli to treba neni z ty nervozity pred vysetrenim🤷‍♀️ kdyz by to trvalo dyl tak se zeptam prakticky no…ja byla na jare na preventivce a vse ok, a pak tesne pred vanoci pritahl majzel covid z prace…nejdrive to mel on, pak ja a nakonec syn🙈ten se z toho dostaval nejdyl…ted je teorve tak dva mozna tri dny ok…ten internet je v tomhle hroznej zadas balitu jako poceni a hned ty nejhorsi scenare, ze mas pocit ze mas uz kupovat rakev🙈mne je 32 tak snad prechod nehrozi…to jsme se zrovna vcera bavili s manzelem, ze by jsme na podzim chteli zkusit druhy dite, jestli se budu potit jeste vic…🙈🙈🙈tak budu uz jak totalni tchor…🤣🙈

petlep
4. led 2024

Já se nepotim a posledne když jsem se v noci potila tak mi začínal Covid ale začal mi uz tak tyden předtím. Ovšem měla jsem to u všech Covidu fakt nepříjemný pocení. Snad budeš ok.

petlep
4. led 2024

Aa teď čtu, že jsi po covidu tak to jsou možná ještě dozvuky🤔

autor
4. led 2024

Jj jsem cca dva tydny…no u me to asi dela stres…dneska jsem se divala na prsa protoze mam pristi tyden to sono, a prijde mi ze mam nejak viditelnejsi zily na prsou…pritom jsem po menstruaci a jeste mi prijde ze zase na jednom prsu mam dulek na bradavce…manzel teda zadny nevidi ale ja ho vidim jasne🙈do stredy mi asi hrabne….

autor
6. led 2024

Holky tak uz jsem se ted dve noci nepotila takze to byli asi dozvuky menstruace…co je ale horsi, asi se mi rozjela nejaka panicka porucha nebo jak to nazvat…😓stydim se, to rict doma chlapovi ale ja normalne uz vcera pred spanim brecela jak moc se bojim na to sono jit…Nechapu, ze mi to nahani takovy strach😓vim, ze doktorka to myslela dobre ale co kdyz neco najdou😓mam doma maly dite, je mi malicko pres tricet…prsa si obcas sem tam projedu ve sprse…nikdy jsem si nic nenasla ale proste ted strach😓

lencaa11
6. led 2024

Stres víc podporuje sníženou imunitu když to napíšu blbě kdyby něco se našlo tak dneska je to už tak daleko že to vše má řešení byla jsem na hysterektomii skrze nález na čípku ( po hystologii zjištěn nález v čípku ) naštěstí stačila operace ležela jsem s paní která procházela chemoterapii + operace prsu měla BRCA gen tak ji též dělali komplet hysterektomii a sama říkala že v dnešní době je to úplně jinde a každá žena musí hlavně myslit pozitivně taky každý rok chodím na sono a vždy mám obavu ale věřím svému tělu uvidíte bude to vše v pořádku ☘️☘️

autor
6. led 2024

@lencaa11 dekuju za slova uklidneni…ja mam prave taky nejaky zmeny na cipku uz delsi dobu me hlidaji v Praze na onkogynekologii ale nic hrozneho pry…chodim co 6mesicu….nemam ani zadne problemy s prsama ale vite jak to je…Navic jsem dite nekojila a vycitam si to…ale me to proste neslo😓vsude ctu jak je kojeni proti rakovine, jenze ja se snazila a nic….