Po vysazení HA nemám už půl roku menstruaci. Jak to ještě řešit?

21. kvě 2024

Zdravím, mám problém s menstruaci a chci se s Vámi poradit jestli nemáte někdo podobnou zkušenost.
2 roky jsem měla moji vůbec první antikoncepci, při ní jsem normálně každý měsíc menstruovala.
Po 2 letech, protože mám vyšší váhu, mi moje gynekoložka předepsala Zlyndu a s ní jsem nebyla spokojena už od začátku… škaredé akné na obličeji, v dekoltu a i na zádech. Zhruba po 3 měsících jsem byla u své gynekoložky a vše jí řekla ale bylo mi řečeno že to tak u Zlyndy je, že mě chrání zevnitř a ne z venku.
Jinou antikoncepci mi předepsat nechtěla, tak jsem se rozhodla po konzultaci s Dr. HA vysadit a snažit se s přítelem o miminko.Vysadila jsem jí v listopadu 2023 a menstruace nikde… tak jsem za 2 měsíce šla znova na gyndu aby mi píchli injekci na vyvolání. Menstruace se dostavila do měsíce a velmi silná ale od té doby ani náznak…je květen a poslední menstruaci jsem měla v únoru 2024 tudíž ani ovulaci podle testů vůbec nemám.
Jsem pacient na endokrinologii a nemám štítnou žlázu ale údajně by to ale s tím nic společného mít nemělo. Nemáte tedy nějaké rady jak dostat menstruaci zpátky?
Předem děkuju za veškeré rady.

1pomnenka
21. kvě 2024

Jenže MS při antikoncepci je uměle vyvolaná, tak ji nemůžeš brát jako pravidelnou. Co na to na gyndě? Na netu najdeš složení bylinného čaje na vyvolání MS, tím bych začala.

cherie24
21. kvě 2024

Já to takto měla víc jak rok. 2x jsem byla po 3 měsících na vyvolávačce. Pak mi menzes chodila úplně všelijak. Jednou přišla po měsíci, někdy po 3 měsících, po 2, pokaždé úplně jinak v řádu týdnů i měsíců. Doktorka mi to tenkrát chtěla upravit hormony. Ty jsem si vyzvedla a když jsem si přečetla, co to je za humus a že bych vlastně docílila akorát pravidelného cyklu, ale stejně bych byla neplodná bez ovulace, tak jsem si tenkrát vyhledala paní, která dělá bylinkové esence přímo na míru problému. Prý je normální, že některé ženy se z následků antikoncepce rovnají i 2 roky.

miriam305
21. kvě 2024

Jakou jste měla menstruaci před nasazením antikoncepce? Byla tehdy pravidelná?

autor
21. kvě 2024

@miriam305 ano, před nasazením byla pravidelná

autor
21. kvě 2024

@1pomnenka na gyndě se k tomu Dr. moc nevyjadřuje a ani mi nechce poradit. Říká že k oplodnění není nutná menstruace…

autor
21. kvě 2024

@cherie24 a mohla bych se zeptat kde bych se s paní mohla spojit? Jestli má nějaké stránky nebo jen osobně?

1pomnenka
21. kvě 2024

To je sice možné, ale šance je minimální.

uzivatelkapetra
21. kvě 2024

Žádala bych doktorku o hormonální profil (dva odběry krve na začátku cyklu) a ultrazvuk vaječníků jestli tam nejsou cysty

cherie24
21. kvě 2024

@1pomnenka tak Dr. asi naráží na to, že otěhotnět se dá ještě před "první" menstruací. Asi jako když při kojení žena bez menzes zjistí těhotenství, až když si nedopne kalhoty. 😃 Ale to by šlo jen za předpokladu, že by autorka měla ovulaci, kterou spíš nemá.
Autorko - myslím, že to byla tenkrát Mgr. Jarmila Podhorná. Už je to fakt dávno, je takových podobných stránek od té doby mnohem víc. Mě dávala kontakt kolegyně, které z ničeho nic vypadaly vlasy místy až do plešata a doktoři řekli, že jí nic není. Celkem si i lidi chválí čínskou medicínu. Tam se taky hodně řeší hormonální problémy, úpravy cyklu a bolestí, exémy, alergie a podobně. Málokterý doktor rozumí alternativním léčbám. Doktor "léčí léky", bez léků musíte hledat cestu jinde.