Po sterilizaci mám dlouhý cyklus a vylítla mi váha

mvkoty
3. zář 2014

Ráda bych tady našla některou z maminek, která má podobné nebo stejné zkušenosti. Po porodu jsem si ze zdrav. důvodů nechala udělat sterilizaci. A v čem mám problém? Cyklus naběhl cca 3měsíce po porodu, ale je dlouhý v rozmezí 45-70dní což nic moc když pořádně nevím kdy to dostanu a jestli vůbec. Další problém je váha. Krásně jsem vše z těhu dala dolů, ale najednou během měsíce mi váha opět vylítla. Nezměnila jsem stravování, pohyb. Prostě jedu stále stejně. Na netu jsem našla, že je to hodně častý jev že se takto prodlouží cyklus a i ta váha ☹ Upřímně jsem z toho docela na tabletu. Protože když jsem vše probírala s dr tak hlásala jak bude vše ok, že sterilizace na hormony a cyklus vliv nemá ☹
A v neposlední řadě jsem i našla že i po sterilizace se povedlo několika ženám otěhotnět přirozeně...

Jaké jsou vaše zkušenosti ????

myrer
3. zář 2014

@mvkoty Ahoj, také by mě to zajímalo, chtěla jsem podstoupit sterilizaci asi za půl roku, lékař mě ujistil, že se pouze přeruší vejcovod, tudíž není zásah do vaječníku a vše zůstane tak jak je. No docela ted nad tím přemýšlím. Za jak dlouho po operaci se můžeš postavit na nohy, jsou tam nějaké dreny?

mvkoty
autor
3. zář 2014

@myrer Dreny jsem žádné neměla. Dělali mi jí hned po sekci. Ono záleží jak rto dělají, jestli ambulantně nebo ne. Ale druhý den jsi ok. Mě z JIPu po sekci postavili na nohy hned ráno, Takže po sterilizaci pokud bude operativní a ne jen laparkou to bude asi stejně.

renca_hanych
3. zář 2014

@mvkoty já jsem sterilizaci postoupila při druhé sekci, taktéž ze zdravotních důvodů. V podstatě žádné komplikace nemám, jen co se týče mesntruace, to mě fakt štve že nevím kdy to přijde a popravdě takto silné jsem to nikdy neměla. Druhého syna jsem rok a pár dní kojila, první menses přišla hned po šestinedělí, a jak bylo šestinedělí pocházka růžovým sadem tak první menses teda rozhodně ne....v podstatě abych to shrnula, mě stenjně jako tobě bylo sděleno že se nic nezmění, že budu "normálně" menstruovat a že spíš sterilizace napomáhá k zeslabení menses a bolesti při ní, u mě nastal pravý opak, menses mám jak kdy, někdy dvakrát do měsíce, jindy mám 3 měsíce pauzu, po konzultaci s gynekologem mi bylo sděleno, že to vlastně ničemu nevadí, že za nepravidelnou či uplně vynechanou menses se považuje doba, pokud se alespon jednou za 90 nemenstruuje, u prvního syna, ještě před sterilizací jsem s tím taky měla potíže, dostala jsem na to nějaký hormony ale po přečetení příbalovýho letáku jsem se zhrozila, vybrala jsem 10 tablet, pak menses chodila pár měsíců skoro pravidelně ale zas se to pak rozházelo. ted je to fakt opruz, za prvý mám teda vždy před tím než to dostanu průjem - to jsem taky nikdy nemívala, strašně mě bolí podbřišek a doted ze mě první den "vypadávají" velký sraženiny, k dr. už nechodím a neřeším to s ním. S váhou mi to nic neudělalo, spíš naopak, jsem zase na původní váze jako před dětmi - 57 kg na 173 cm, spíš bych chtěla přibrat ale nejde to. A je skutečně pravda, že sterilizce není stoprocentní antikoncepční metodou, je to asi 99,9 procent, doktoři se tím jistí, což jsem i podepisovala v tom prohlášení před zákrokem. Popřeju ti jen snad aby se to zlepšilo, víc neporadím, s tou menses mě to taky rozčiluje, protože kolikrát mám pocit že snad vykrvácím když mesntruuju 2krát do měsíce a pak zas třeba ta dlouhá 2-3 měsíční pauza, pak zas v normálu, no je to na palici, čekat kdy to přijde, a hlavně mě fakt "omezuje" ten průjem den předtím......já jen doufám že nebudu to mini procento co otěhotní, to by byla jasná indikace, miminko už mít nemůžu, ráda bych kdybych mohla ale ze zdravotních důvůdů to fakt nejde a taky proto jsem přistoupila ke sterilizaci. Přeju hodně štěstí

mvkoty
autor
3. zář 2014

@renca_hanych děkuji za příspěvek, co se týká ms tak jsem na tom naprosto stejně. Den před nejsem pořádně schopná fungovat, průjem, křeče, a když to přijde tak je to snad za všechny ženský. Nikdy jsem tak silnou ms neměla a vždy jsem měla ms tak 4dny a teď mi superplus tampon nestačí déle jak na hodinu a mám to i 8dní.
Psala jsem primářce a odpověď je taková, že s tím sterilizace nemá nic společného a že si mám nechat vyšetřit štítnou žlázu a cyklus řešit se svým gxnekologem. No tak si holt udělám kolečko po dr abych zjistila kde je zakopaný pes.

renca_hanych
3. zář 2014

@mvkoty aha, tak když si pak vzpomeneš tak mi napiš s jakým výsledkem se shledáš...u mě s ms stejný při horm. antikoncepci jsem měla mírnou ms jen pár dní, ted taky týden minimálně, jako bych to psala já....silný, hnusný, tampony měním co chvilka, na noc vložky jak plíny a stejně proteču 😒 😅 😕 jinak mě nic není, cítím se zdravá ale tohle mě obtěžuje 😔 tak držím pěsti at se ti to zlepší! PS jaké zdravotní důvody tě vedly ke sterilizaci? napiš do IP at to tu nerozmazáváme 🙂

luli11
22. bře 2015

Ahoj holky, jak Vám to dopadlo? nad sterilizací přemýšlím, ale toto mě tedy odrazuje :(

majdulaky
28. lis 2015

HOlky máte i po sterilizaci ovulační hlen?

glimmer
12. lis 2018

@majdulaky já ano