Dobrý večer jsem po operaci krční mandli 16-17dní
V pondělí 10.10 jsem byla na kontrole a řekla že je vše v pořádku, ptala jsem jsem se jestli už mužů vše jist atak. Prý musím dodržovat stále klidový režim, první 14dní byly horší teď na bolest ani nepotrebuju ale porad nemůžu polykat kvůli Uvule a ani poradně jídlo nespolknu jak to asi mám trochu nateklé… chci se vás zeptat kdo to má za sebou jak dlouho trvalo než se vše vrátilo vše do normálu polykání,hlas… a co už mužů po 2 týdnu je mi to nepříjemné jak nemůžu polykat jako kdybych měla knedlík v puse nebo polykala Uvulu :D
@marcicek84 polýkani i hlas? Blbě i mluvím jako kdybych měla knedlík v puse
@samanthaelys polykani urcite,hlas si uz nepamatuju,ale vim,ze jsem septala a jeste jsem mela problem uplne otevrit pusu,moc to neslo...
@marcicek84 problém otevřít pusu nemám nešeptám spíš mumlám špatně se mi mluví…
@marcicek84 a divny hlas mám :/
@samanthaelys zdravím.Mě to čeká ve středu,v uterý mám nástup.Krční+nosní.Prosím tě,mohla by jsi mi napsat jak to probíhalo od hospitalizace až po propustění domů?A co vše jsi mám prosím zabalit na pobyt do nemocnice?Hospitalízovaná jsem zatím nikdy nebyla,tak vůbec nevím co se sebou.
@colik ahoj, napíšu ti jak jsem to měla já
V pondělí jsem měla nástup v 13:00h, než jsem sla na pokoj jsem měla ještě anesteziologicke vyšetření jenom se ptal na par otázek 🙂 zbytek už jen na pokoj a co jsem si zabalila? Samozřejmě pyžama,hygienu co bylo potřebné… mě žádný prášek oblbovaka nedávali protože jsem nemohla spolknout vůbec prášek jak jsem měla veliké mandle… od půl noci jsem už nemohla pit jist, druhy den v úterý v 7h jsem se musela osprchnout obléknout si anděla a punčochy…v 9h už mě vezli s posteli na sál jestli jsi nebyla jeste pod narkozou tak to se neboj ja se toho bála a nechapala jsem ze bych mohla usnout 🙂 :D ale píchli mě zamotala se mi hlava a šup jsem spala 🙂 … celková operace mě trvala hodinu plus jsem byla na uspavacím sále 2hodiny .. potom jsem se vzbudila bolest děs,bolest mám za sebou konecne .. po 2hodinach me odvezli na pokoj… na bolest ti budou dávat kapačky mě pomohli kapačky jen přes den a vždy v noci byla bolest silena .. ale jedině co opravdu pomáhalo ledovat krk … co se tyče pití jidla to se nedalo ja nemohla jist pit tak 14dní 🙂… a co se tyče nosni mandle to zkušenosti nemám… snad jsem ti poradila 🙂
Moc děkuji,pomohla jsi mi opravdu moc.A jěšte jedna otázka.Jak dlouho jsi byla v nemocnici a sprchovala jsi se/myla hlavu počas hospitalizace?
@colik já podepsala revers a šla domu 5tý den na pokoji jsem to nemohla vydržet a strašně mě bolely zadá z ty posteli a byla vedle mě smradlavá bába :D ale jinak pousteji domu až 6-7den…… kvůli riziku krvácení 🙂 co se tyče mytí hlavu tak vlasy jsem si nedokázala umýt v nemocnici jelikož to je taky rizikový.. sprchovat po operaci musíš vlažnou ne moc horkou!!
@samanthaelys byla jsem dite a trvalo to min.2 mesice nez bylo vse ok