Ahoj holky, předem kdo to nezažil, nedokáže pochopit.
Mám dcerku 4 roky, nějakou dobu už beru cipralex (nechci rozebírat, ale následky z ex -vyšinutý magor) dříve jsem právě ty ataky panické měla, dostala jsem na ně lexaurin.
Co se narodila dcerka, brala jsem už jen no “jen” cipralex a skončilo to, uplne nový směr v životě a byla jsem naprosto v pořádku. A ted po 4 letech uz podruhé jsem mela atak. Poprvé na rodicaku ve školce (moc lidi asi) a uplne studený pot, motanice a na zvraceni, ale žádný lexaurin nic nemam, tudíž jsem to musela rozdýchat a sežrat asi milion žvýkaček🤣 a dobrý a dnes asi po půl roce opět další atak a to bylo v obchodě. Z ničeho nic mě to přepadlo.. ani tam nebylo hodně lidi, ale to byl snad nejhorší, co jsem měla.. naštěstí jsem to opět vydýchala a uklidnila se.. ale zle mi bylo fest.
Nevíte čím to může být? Ano dříve jsem sociální fobii mela, nevstoupila jsem do obchodu, kde je narváno, ale po dceři narozeni, to úplně zmizelo. Ráda chodím i na vánoční nákupy, kde je totálně narváno a nic.. a pak z ničeho nic třeba 1x za nějakou dobu to přijde a je to. Vlastně kecám, ještě jednou jsem měla mezi tou dobou atak a to bylo zase v obchodě kde bylo narváno. Většinou se mi to stane, když už mi je od rána zle, třeba dnes jsme usnuli až ve 2 a vstali v 5, takže já nevyspala a od rána jsem měla žaludek na vodě a průjem, tak to přišlo asi.. ale fakt nevim z čeho. Netušíte co se zase může dít? Zažily jste a co vám pomohlo?
Opravdu jsem z toho nešťastná 😭
Je to moje osobní zkušenost, zažila jsem tyhle návraty asi 3x, v rozmezí pár let.
@lv To je voser ze.. opravdu kdo to nezažil nepochopí.. má to i moje známá a ta když jí to chytne, tak je schopná nechat nákup v obchodě a utéct 😭
Ano rado se to vraci, spoustec muze byt stres, nedostatek spanku, situace ktera s predeslymi problemy zdanlive nesouvisi, ale vyvolala v tobe podobny pocit (spusti se takovy flash back)
Promiň jestli blbá otázka...A byla jsi s tím někdy na terapii?
Píšu z toho důvodu že mě pomohla až terapie...ale já měla paniku spojenou s PTSD. Dost mi to ale pomohlo!
Jo je to voser, naprostý souhlas.
Ahoj . Mám několik desítek ataky . Ted už tedy ne . A řeknu ti , že po lexaurinu jsem měla ty a taky ještě horší než bez toho vykašlala jsem se na kompletní léčbu první měsíc byl teda tvrdý teď když si vezmu jednou za půl roku půlku 0,25 xanaxu tak je to moc. Chodila jsem na terapii dechového cvičení a práce s panickými ataky a už je to 12 let co jsem bez medikace a přicházející a tak dokážu zvládnout během minuty a vůbec se nerozjede zkus se ve svém okolí poohlédnout po kurzu
@vlasta1981 Děkuji moc za info 🙂
Juknu holky
To se rádo vrací, s odstupem několika let. Prober to s psychiatrem, ohledně mediace, může změnit, navýšit dočasně. A choď k psychologovi, léčení u obou má nejlepší výsledky. Lépe se tyhle vracející epizody léčí, rychleji.