Ploché nohy

esterka_07
20. čer 2019

Mám dotaz, kdo má nebo měl stejný problém. Můj syn 7let, na ortopedii zjištěna III.stupeň s med.konvexitou,valgosni postavení patních kostí. Doporučení doktora je navštívit ortopedickou kliniku Na Bulovce ke konzultaci a případná operace dle Evanse. Ráda bych se operace vyhla, má s tím někdo zkušenosti zda pomohlo něco jiného, případně co jaká obuv atd... Děkuji moc za vaše rady.

verace81
20. čer 2019

Nevím jestli Vám to pomůže, má neteř měla jednu nohu kratší a sestra ji nechávala dělat speciální vložky do bot. Dělali jí nějaký odlitek chodidel podle toho pak tvarovali ty vložky. Na půl roku kolem 1000kč

esterka_07
autor
20. čer 2019

No to mi asi nepomůže, syn má ploche nohy III.stupne

kvmatonka
20. čer 2019

Být Vámi tak si najdu fyzioterapeuta. Toto není vyložené problém noh, ale těla komplexně jako např. diastáza břicha, rotace kyčlí, atd. Fyzio zhodnotí stav celkového postavení těla, dle toho doporučí cviky, tejpy, případně vložky na míru. A nejlépe pak nakloněného k BF obouvání. V Praze např. Lucie Alblová nebo v Roudnici nad Labem Edita Prošková - ta je i zároveň podolog. Je u nás ve skupince s BF obuví a je vážně dobrá.

kvmatonka
20. čer 2019

Je i na FB, stačí jí případně napsat, reaguje dobře - Edita Prošková - fyzioterapeut, podolog.

kajush95
24. lis 2022

My teda máme špatnou klenbu a nestabilní kotníky, na čež nám bylo doporučeno domácí cvičení a ještě se mi podařilo vygooglit Rootyrug koberečky, které by "rehabilitaci" měly podpořit, tak uvidíme časem. Ptala jsem se na to ortopeda a při pravidelném používání by to pomoct mělo, tak zde nechávám tip.

darija06
29. lis 2022

@kajush95 Dívala jsem se na to a vypadá to dobře. Podle mě to bude i dobrá prevence vzhledem k tomu jaký to má vliv nejen na nohy, ale také na držení těla 🙂.

kajush95
4. pro 2022

@darija06 Přesně tak a líbí se mi, že jsou ty koberečky hezky designově udělané a hodí se do bytu a nevypadá to ani jako cvičební pomůcka.

darija06
6. pro 2022

A jak dítě spolupracuje? Nemusíš ho do toho moc nutit?