Mám dotaz, kdo má nebo měl stejný problém. Můj syn 7let, na ortopedii zjištěna III.stupeň s med.konvexitou,valgosni postavení patních kostí. Doporučení doktora je navštívit ortopedickou kliniku Na Bulovce ke konzultaci a případná operace dle Evanse. Ráda bych se operace vyhla, má s tím někdo zkušenosti zda pomohlo něco jiného, případně co jaká obuv atd... Děkuji moc za vaše rady.
No to mi asi nepomůže, syn má ploche nohy III.stupne
Být Vámi tak si najdu fyzioterapeuta. Toto není vyložené problém noh, ale těla komplexně jako např. diastáza břicha, rotace kyčlí, atd. Fyzio zhodnotí stav celkového postavení těla, dle toho doporučí cviky, tejpy, případně vložky na míru. A nejlépe pak nakloněného k BF obouvání. V Praze např. Lucie Alblová nebo v Roudnici nad Labem Edita Prošková - ta je i zároveň podolog. Je u nás ve skupince s BF obuví a je vážně dobrá.
Je i na FB, stačí jí případně napsat, reaguje dobře - Edita Prošková - fyzioterapeut, podolog.
My teda máme špatnou klenbu a nestabilní kotníky, na čež nám bylo doporučeno domácí cvičení a ještě se mi podařilo vygooglit Rootyrug koberečky, které by "rehabilitaci" měly podpořit, tak uvidíme časem. Ptala jsem se na to ortopeda a při pravidelném používání by to pomoct mělo, tak zde nechávám tip.
A jak dítě spolupracuje? Nemusíš ho do toho moc nutit?
Nevím jestli Vám to pomůže, má neteř měla jednu nohu kratší a sestra ji nechávala dělat speciální vložky do bot. Dělali jí nějaký odlitek chodidel podle toho pak tvarovali ty vložky. Na půl roku kolem 1000kč