Holky byly mi zjištěni ve větší míře plísně ve střevech konkrétně Candida. Dostala jsem na 3 týdny Micomax100 a snažím se úplně vynechávat sladké a bílou mouku. Je pravda, že p týdnu cítím zlepšení.
Máte s tím někdo zkušenosti ? Uvítám každou radu, jak se toho co nejrychleji zbavit a moct si alespoň osladit čaj 🙂
@kovalcice můžu se zeptat jaká dělali vyšetření ? já od porodu bojuji neustále s kvasinkou, tak se bojím toho samého ☹
@petrasipkova1 z krve, stolice a výtěr. To samé mi dělala doktorka již před půlrokem ale špatně musí být víc odběrů, aby se to ukázalo a ne jen jeden. Když už ale víte, že to jsou kvasinky tak se nějak léčíte ne
@kovalcice tady je dole tabulka s potravinami, ktere by se měly a neměly jist. A dalsi tipy na boj s kvasinkou 😉 https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...
Jeste by se nemely ani mlecne vyrobky.
@zdenca28 no jak jsem už psala výše, nejím cukry, bílou mouku a alkohol. S těmi cukry to ale asi nebude nic dobrého pro tělo, to přeci cukry potřebuje a půl roku bez cukru asi nepůjde. Včera jsem si dala 1/2 litru čaje s medem a dnes zas problém. Někde jsem se dočetla že je dobrá šťáva z krouhaného zelí, ale zatím dlabu jen kupované.
Příští týden nasadím homeopatickou léčbu tak uvidím, ale i tak se cítím lépe než před půl rokem, ta doufám že se to do starých kolejí už nevrátí.
Na kvasinku je opravdu nejlepší vynechat veškeré sladké... Sladit se dá i ovocem, pokud jde o pocit sladkého, tak stačí Stevie z DM.... cukr ve formě medu je rychlý cukr a krom pocitu nic nedá...rychle dodaná energie, kdy se pak člověk ve výsledku cítí ještě více unavený než předtím. Je důležité jíst složité sacharidy, ve formě rýže, jahel a podobně.... Jinak proti kvasince je důležité jíst hodně zelené zeleniny. Když to zabírá na malá mimča proti ekzémům, kvasinkám, tak totéž je kvasinka ve střevě a ta vymizí jen díky přísné dietě. Ještě si dejte Hylak....ten je důležitý taky pro podporu rozvoje přirozené střevní mikroflory. Macmiror ji vybije všechnu.
@kovalcice mě na gastru taky...Uznávaný gastro a závěr dráždivý trakčník...Jenže dráždivý ho mám jen po mouce a mléku😁
@kacenka1111 taky blbost ne. Místo toho aby vás poslali na podrobné vyšetření tak to svalej na dráždivý tračník
@pajula123 no právě každý říká něco jiného. Jedna paní dokonce tvrdí že denne jedla jogurty (bílé - sladké i bez cukru) 2 měsíce pak už jen 2 jogurty denně a zbavila se toho. Někde píšou, že se mléko nesmí jinde zase že musí. Jediné moje sladké jsou ovocné kefíry nebo jogurt s bifido
@kovalcice No právě, že léčba je v podstatě dietou plus Hylac, plus lokální léčba moučnivky InfectoSoorem, ted už jen Neocidem, a já jsem hrozný pacient ☹ neustále hřešim, jsem na sebe naštvaná, že nemám pevnou vůli, je to děs.
zkuste se podívat tady, tady je to popsané,
http://www.evahajkova.com/cs/kandidoza-a-jak-na...
@kovalcice jj já je beru už dlouho a přijde mi, že dřív byly silnější.. chce to 2 denně, ráno a večer..v těhotenství to bylo horší, páč ty těhu hormony a nebo hormonální antikoncepce! (nebereš náhodou?) mění nějak to prostředí, že je pro kvasinky (plísně) příznivější..Tak jsem musela zvýšit dávku i omezit cukr k tomu.. Teď mi stačí 1 denně a ok..
taky ta dieta je popisovaná na každých stránkách jinak, někde se smí meloun někde ne, někde zase špaldová mouka jinde ne,...
A muzu se zeptat jak to zjistili?Myslim jake jsi mela obtize?Dekuju.