Dobrý den, mate někdo zkušenosti s piskanim nebo hucenim v uších (tinnitus)?
Je to cca měsíc dva, co mi začalo pískat v uchu, možná je to i déle, ale vždycky jsem si myslela, ze to piska něco venku nebo doma ale pak jsem se na ro nějak zaměřila a zjistila, ze to mám v uchu. Piska to nonstop, když chci spát a je klid, ticho, tak se mi to rozlehne do cele hlavy a šumí a piska mi v cele hlavě. Teď mi začalo pískat i v druhem uchu, tudíž je to horší a šumí a piska mi hlavě mnohem víc a vnímám to víc i přes den. Opravdu jsem z toho vyrizena, chci ticho, klid, odpočinout si, vypnout to a ono to nejde, asi se z toho brzy zblázním, jsem zrala si bouchnout hlavou o zeď. Mám malé dite a když má zrovna den, kdy jen brečí a křičí, tak mám chut někam utéct, protože se to samozřejmě zhorší ještě víc. Byla jsem na ORL a tam mi z ucha vyndali jen mazovou zatku a čeká mě vyšetření sluchu, ale podle toho co jsem četla se s tím nedá nic dělat a musí si na to člověk zvyknout a s tím já se tedy asi nesmířim, protože budu brzy zrala na blazinec.
Je něco co vám pomohlo? Nebo to aspoň zmírnilo? Dekuni za zkušenosti 🙏🏽.
Zkušenost mám, moje maminka je takto nemocná, už dlouho, podívej se na skupinu Menierova nemoc nebo choroba na Facebooku, můžeš se tam dozvědět zkušenosti se stejnými problémy, doporučuji se obrátit na doc Chovance, zkusit mu třeba i napsat, aby ti poradil kam se obrátit a kde zacit.
Radu nemam. Ja zkousela vsechno, vc. hyperbaricke komory. Piska mi po spatnem zaneru jiz 11 let a postupem casu se to neucis nevnimat. Jako svuj nos - vidis ho vzdy, obema ocima, ale ve vyslednem pohledu ho vlastne nevidis, nevnimas. Drz se, postupne bude lip.
Mam ho, ne nijak silny nastesti. Rozhodne se nedoporucuje byt v uplne tichem prostredi, protoze to pak jeste vic vnimas. Takze spat u otevreneho okna, aby ten sum z venku rozptylil ten tinnitus. Casem si zvyknes. Kdybys mela nejakou extra tezkou formu, davaji se antidepresiva.
Moje mamka má toto onemocnění také už řadu let, ale bohužel na to není žádná léčba. Dr ji řekl, ze kdyby byla, tak ten co to vymysli, dostane Nobelovku. Mamine pomáhá aspoň v noci mít trosku pustenou televizi, aby nebylo úplně ticho a člověk se na to prý pak tolik nesoustredi. Držím palce 👍
Pískání v uších mi začalo před pár lety během stresového zaměstnání. Vyzkoušela jsem řadu léků a bylinek, homeopatik, absolvovala mnoho vyšetření, kde jsem byla vždy v pořádku. Jediné, co mi pomohlo, bylo eliminování právě stresového prostředí a celkově zaměření na psychickou pohodu. Zároveň si myslím, že svou roli hraje i krční páter. Nejhorší je však ten stres. Musím říct, že se to postupem času trochu zmírnilo, jeden lékař na ušním mi sdělil, že pokud trvá pískání v uších déle než půl roku tak už nikdy neodezní.. Tak se mýlil, protože některé dny to opravdu vůbec neslyším🙂 Držím palce, ať se to zlepší.
https://www.tichezpravy.cz/ladislav-zibura-a-ti... jde to řešit na tom počátku, ale musí se dost rychle prý.
Kamarádce píská v uchu 10 let, na ORL zjištěn zánět způsobený nějakou bakterií. Kdyby se jí chtěla zbavit, musela by víc jak rok polykat nějaká silná antibiotika a doufat, že zaberou. Pak si pořídili vířivku a je po pískání. Bylo to způsobené zablokovanou krční páteří. Jak ji začne pískat v uchu, dá si večer vířivku a hodně teplou vodu.
@petlep tyo, držím palce, ať to pomůže 😫. No ono se s tím asi neda nic dělat, co tam všude čtu no.
@petrasipkova1 moc dekuji určitě na to mrknu 😊
@janedv moc dekuji 😫 doufám, jinak se z toho zblázním.
@barumrallyebum já to prave vnímám i u zaple TV někdy, a nejhorší je, když chci spát. Okno mám sice otevřené ale přes zimu bude zavřené a i tak je venku převážně vecer klid, takže hruza.
@barumrallyebum a antidepresiva prave nechci.😫
@radkah1984 to je mazec , já mít TV zaplou nemůžu už jen z důvodu, ze máme v ložnici ještě syna a prave usnu jedine v tichu, jinak ne. Jen to pískání v uších mi to někdy nedovolí 😫
@kotatko_va tak ve stresu jsem pořad dá se říct 🙈 me přijde, ze mi to začalo prave, když se syn začal víc projevovat, jakoze křičet, vriskat a tak. Netuším, jestli by to i tím mohlo byt.
@hojda a proč mi na OrL tedy nic nerekl? 😫 kouknu na odkaz dekuji
@1pomnenka je pravda, ze já mám krční pater dost bolavou, mám i kyfoskoliozu (jakoby hrb za krkem) to by mohlo byt i tím 😫
Mě piska v uších už roky. V jednom uchu se to zhoršilo v těhotenství, tehdy jsem se ptala manžela jestli opravdu slyší úplné ticho. Došlo mi že si vlastně na úplně ticho nepamatuju, ale teď mi vyrazneji piská na jedné straně. Kdyby se to zhoršilo a bylo to hodně hlasité, ze to nejde odignorovat, taky bych šílela. Ale ja to slyším jen v tichu když jdu spát. Přes den to vůbec nevnimam a při usinani jsem si zvykla.
Tak třeba ještě do ucha sluchátka, jen na malou hlasitost. Ale vím, ze ji to Dr doporučoval, aby prave nebyla v tom tichu. V minulosti také neusnula při TV, muselo být ticho, ale teď to nejde. Hodně štěstí
Ty jo. Radu nemám jen podporu. Musí to být hrozný. Mě už skoro 2 měsíce bolí dennodenně hlava a taky mám pocit, že mě klepne. Akorát to mám asi od zad tak až začnu za měsíc chodit na rehabilitace budu se modlit aby to zabralo. Jinak tedy fakt nevím a přítel je ze mne už taky nešťastný:( Určitě bez k doktorům alespon nějakou úlevu Ti snad musí doporučit. Držím palce. 🙂