Hezky vecer, prosim Vas, chci se objednat nekam na pedikuru, ale nevim jeatli muzu kdyz mam na kazde noze kuri oko nebo bradavici (nevim co to je, ale chodim na kozni vypalovat dusikem)... jde mi o to, jestli mi pedikerka osetri nohy kdyz je to infekcni... potrebuju uz nutne obrousit chodidla atd. Nevite jestli se s tim muzu vubec objednat? diky a hezky vecer
Tak to by chtělo zjistit u doktora, zda řeší bradavici nebo kuří oko. Bradavice je infekční, kuří oko nikoliv. Pokud je to bradavice, je vhodné pedikérku předem informovat, ale jelikož používá rukavice a náčiní má po každém zákazníkovi řádně desinfikovat, neměla by bradavice být překážkou pro ošetření. Je-li to kuří oko, dokáže ho pedikérka odstranit. A je-li to kuří oko, tak bych hlavně začala řešit příčinu - buď nosíš nevhodný tvar obuvi, nebo je tam problém zdravotního rázu (vbočený palec, spadlá klenba, apod.) který je třeba řešit s fyzioterapeutem.
@petramana To se zeptejte tam, kam jdete. Já též měla cosi na noze, kožní mi to vyřezávala (jednou tvrdila, že je to bradavice, pak kuří oko, takže nevím), ale vrátilo se mi to. Chtěla jsem začít chodit na pedikúru, pedikérka s tím neměla problém, protože stejně všechno řádně dezinfikuje. Ošetřila mi to tak, že to zmizelo a už se to nevrátilo, kožní by měla vrátit diplom 🙂