Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Vás nemá polycystické vaječníky? Po případě jestli mate nějaké problémy s tím spojené? Bolest v podbříšku? Opoždená menstruace? Děkuji
Ahoj, ano.. zjistili jsme to když jsme se začali snažit o druhé miminko. Menstruace nebyla vůbec. Postupně jsem se snažila shodit kg po prvním porodu a brala jsem hormony na stimulaci. K doktorovi jsem chodila snad každý druhý týden. A po roku a půl se nakonec povedlo, na poslední pokus před ivf
@uzivatelkapetra mohla bych se jen zeptat co znamená ,,pomáhá zhubnout,, jedna se třeba o 10 kg nebo o více kg? Dost jsem přibrala. Vždy jsem měla 55 kg, teď mám 80:/ bohužel jsem po hodgkinovi, hypofunkci štítné žlázy a teď psco:( menstruaci mám, ale každý měsíc o minimálně týden zpoždění.. tím pádem se mi to pořad mění:( děkuji za odpověď🙂 jdu se podívat po skupince🙂
@michaela_pol k doktorovi jsi chodila, protože jsi měla bolesti? Někde jsem četla, že se dělají cysty. Které pak praskají, ale že to muže i ženu dost ohrozit (otrava krve, mimidelozni tehu a tak). Teď mě dost před ms trápila bolest v podbříšku, byla to žerazavá bolest, můj dr mi na to nic neřekl, jen ze je to normální.. ale mě to opravdu normální nepříjde. Při sexu i dlouho (třeba 3 dny po nem) mě bolí hrozne břicho.:/ tak jsem chtěla znát Váš názor, jestli to mate taky tak. Každopádně zítra si jdu pro doporučení, a jedu do Motola. Protože tenhle přístup je opravdu hrozny:(
Ano, mám. U mě se projevovaly úplně rozhazenym cyklem. Doktor mi řekl, ze nemám šanci prirozene otěhotnět. Začala jsem hledat informace, četla zahraniční výzkumy a vyšlo mi z toho, ze musím začít jist lowcarb. No a teď vedle mě spinka půlroční holcicka 😊
@zrzinda neřekla by jsi mi o lowcarb nebo víc? Jako já taky hodně četla, ale přeci jsou lepší informace od nekoho kdo si tím prošel a povedlo se mu to😊 mě dr řekl taky, ze to nepůjde:( jinak tomu moc gratluji😊
Ahoj, také mám tuto diagnózu.
U mě je to hodně ovlivněné tělesnou hmotností. Dříve jsem měla přes 100 kg, kombinace hypofunkce štítné žlázy, PCOS a ne úplně skvělého životního stylu udělaly své. Menstruaci jsem měla vždy ale těžce nepravidelnou, moje cykly byly kdekoli v rozmezí 34-72 dnů. Nevím jestli mi cysty někdy praskaly (žila jsem v USA a tam si jen tak k doktoru neskočíte), ale občas jsem posiťovala ostré píchání v oblasti vaječníků, ale bylo to nepravidelné a ne tak hrozné aby mě to nějak výrazně omezovalo. Dále mě postihl i růst nevzhledných chlupů v obličeji, hlavně na bradě ☹
Pomohlo mi zhubnout. Začala jsem počítat kalorie, vážit si jídlo a žít trochu aktivněji a jak šla dolů kila, tak se začaly zmírňovat i projevy PCOS. Už žádné píchání u vaječníků, a cykly se mi začaly hezky rovnat. V době kdy jsem se dostala na solidně do hranice normálního BMI, už jsem měla cykly krásně pravidelné 28-32 dní.
Teď za lockdowny jsem zase přibrala na 80kg a opět začínám pociťovat příznaky PCOS, takže zase najíždím na počítání kalorií a chci to dostat dolů. Ono je nepříjemné to slyšet, ale nadváha opravdu hraje výraznou roli při tomto onemocnění, ale na druhou stranu zase činí hubnutí těžším než kdyby člověk tento problém neměl.
@anonymni123kj123 Ono Low carb není pro každého. Třeba já osobně bych to fakt nedala. Mě osobně třeba více sedí počítání kalorií. Tímto způsobem jsem vždy mohla jíst na co jsem měla chuť, jeno mjsem musela moderovat množství a třeba tomu přizpůsobit jídelníček celého dne, ale nepřipadala jsem si jako že si něco odpírám. Počítáním jsem zhubla 40kg za cca rok.
@gracetheworld Děkuji moc za zprávu🙂 mohla bych se zeptat, za jak dlouho jse asi zhubla?
@anonymni123kj123 k doktorovi jsem chodila na folikulometrie, jestli rostou vajicka a jestli proběhla ovulace. Když vajičko narostlo a a neuvolnilo se, tak se právě utvorila cysta. Ta jako taková nevadila, jen jsem musela být opatrnější. Bolesti jsem měla šílené, ale jen v době ovulace
@gracetheworld to je úplný masakr, já se taky chystam na počítání kalorií, ale víte jak to je. Když jsem na to sama, hubnu sama, tak nemám takovou motivaci. Ale teď už mám, za miminko to stojí! Moc Děkuji🙏🏻🍀
@michaela_pol já mám právě bolesti i po sexu, během nej.. v době ovulace, před ms. Mě přijde ze to bolí pořad:( jak si zachce:( právě můj dr, to vůbec neresi:/
Ty bolesti jsou právě nesnesitelné, a ani pak nemám chuť se snažit o mimi, když vím ze ten sex bude bolestivý:/
@anonymni123kj123 to já si právě na doktory nemůžu stěžovat. V ordinaci se střídá doktor s doktorkou a chodila jsem k obou, podle toho jak to zrovna vycházelo. A když ovulace vycházela na vikend a doktorka měla zrovna službu v nemocnici, tak si me zavolala tam.. Dokonce nám dala její osobní číslo, abych se případně na ni mohla obratit. Jinak zkus mrknout na stránky/projekt rozkvět indiánky.. řeší právě tady ty ženské tabu
@michaela_pol Děkuji, můj dr to směřuje právě pořad na to ze jsem mlada. Ano jsem, ale myslim si, ze každý se cejti jinak připraveny. A hlavně mě to dost omezuje, když vím ze se blíží doba ovulace a já vím ze budou bolesti tak jsem protivna🤷♀️
Ahojky taky mám PCOS, cysty my praskají bolesti v podbřišku taky mívám menstruace tak max jednou za rok takže paráda... Do toho jsem po operaci štítné žlázy která měla pak komplikace a mám cukrovku 2.typu.. Asi mě ivf nemine.. Teda aspoň každý doktor mi to říká že přirozeně to u mě nepůjde... Kéž by se stal zázrak 🙏❤️
@anonymni123kj123 Krasne o tom ve své knížce píše Janina Černá (na instagramu Cukrfree). Obecně platí, ze se stravujes nizkosacharidove (maso/syry/kvalitní oleje/zelenina/bobulovite ovoce). Uznávám, ze je to ze zacatku hodne těžké, ALE! ty výsledky jsou opravdu vidět. 😊 První dny je člověku hrozne špatně (jak se z těla vyplavuje všechen bordel), ale pak přijde obrovská energie a naprosto nádherný pocit. Fakt to za to stojí. ❤️
@nathalka22 Dekuju za odpověď, držím palce aby to vyšlo🍀 ať už jakkoliv ❤️
@zrzinda Děkuji moc🙏🏻🙏🏻 Zkusím a uvidíme
Ahoj, troufám si říct, že je nás tady hodně. Zkus si najít skupinku ivf, tam je nás více 🙂
U mě třeba ms zcela chyběla, hodně pomáhá zhubnout a vyhýbat se celkově cukrům.