Ahoj všem. Minulý týden se mi objevila na prsu vyrážka (rozsah asi 2x2 cm),která stále více svedela. V pátek se na ni objevilily puchýřky s tekutinou. Vyrážka byla dost citlivá na dotek, značně svědivá, a celé prso bylo citlivé až bolestivé. Velmi nepříjemný byl kontakt vyrážky s oblečením. Ale bolest a svědění bylo celkem snesitelné, nic hrozného. Měla jsem podezření na rozjíždějící se pásový opar, tak jsem dnes zašla k lékaři a ten mi ho potvrdil. Předepsal mi antivirotika a nařídil okamžitě ukončit kojení. Jenže v průběhu odpoledne mě v podstatě bolest ustoupila. I svědění je už mnohem slabší. A puchýřky jakoby rychle vysychají a mizí. Máte někdo zkušenost s tím, že by pásový opar prakticky nebolel a takhle rychle ustoupil? Všude jsem četla, jak šílené bolesti to jsou. Jde mi o to, že začínám pochybovat, že se jedná o opar a mám strach ze ukoncuji kojení zbytečně. Ještě mě zaráží, že je to ložisko tak malé. Nebo se pásový opar vysévá postupně a můžu čekat, že další ložiska ještě přibudou?
Pásový opar jsem mela,nebolelo,jen svedil.
No, věřím, že doktor ví, co dělá.. každopádně ať je to, co je to..miminko by to to pusinky nemělo..ale co druhý prs? Neřešili jste třeba kojit z toho nenakaženého a to druhé třeba odstříkáváním držet než se virus ztratí? To bývá tak cca 14 dní..Nebo zakázal kojit kvůli lékům?
Tak já měla na těle i klasický opar, herpes simplex, ten většinou rychle reaguje s vysychá.. nicméně i tady platí, že je to vysocw nakažlivé a rozhodně by to nemělo přijít dětem do pusinky... Pásový opravdu hodně bolí a může se vysévat i několik dní, až týden..kolik má miminko?