Pálení kůže. Máte zkušenos, co by to mohlo být?

22. kvě 2022

Dobrý den, už nevím kde se zeptat tak to zkusím ještě tady. Internet už mám pročtený tak 2x.
Tátu už přes půl roku pálí kůže, že se nemůže skoro ani hnout. Vadí mu i oblečení na tom.
Byl snad už na spoustu vyšetření a je prý zdravý. Jen co teda tak se léčí s cukrovkou, bere jen prášky a cukr má od začátku léčby pod kontrolou (léčí se od srpna). Doktoři to svádí na diabetickou neuropatii, což mi přijde blbost protože ho to začalo až po tom co cukrovkou začal léčit. Na začátku roku si vydupal aby mu vzali krev na boleriozu - pozitivní protilátky a dostal antibiotika na měsíc. Po nich to bylo prý lepší, jenže další už nedostal že to stačí. Nedávno se mu začali dělat takový jakoby "hrudky" na kůži, vypadá to asi jako malý akné (nevím jak to popsat) jde to seškrábnout.Napadá mě jestli by to nemohl být třeba vnitřní pásový opar. Budu ráda za každou radu, zkušenost, cokoliv...

annasmyckova
22. kvě 2022

u boreliozy se často reaktivujou herpes viry, eb virus, cmv virus, zooster...a další potvory. Celá imunita se dohasí...na FB skupiny Lymská boreliozy, chlamydie...tam poradí s léčbou a dopl%nky.

autor
22. kvě 2022

@annasmyckova děkuji kouknu

sudylichozrout
22. kvě 2022

Čauvec, nebyl očkovaný na kovid? Já mám tohle po očku (Pfizer) z loňského května jako NU, jsem s tím léčená na neurologii a je to postvakcinační parestézie. Začalo mi to 14 dnů po první dávce, svědí mě a pálí kůže na zádech, břiše, stehnech a pažích zespodu.

autor
22. kvě 2022

@sudylichozrout byl to jsem zapomněla napsat.. taky za 14 dní mu to začalo a taky má Pfizer, ale teda nejprve ho bolela noha nebo brněla? A po pár měsících začalo tohle. Na neurologii chodí, tam mu dali prášky na neuropatii a nezabírají. Ale že ty antibiotika mu udělali líp.
Jinak, můžu se zeptat jak to léčí? A jestli něco zabírá? Děkuji

sudylichozrout
22. kvě 2022

Dostala jsem Lyricu na neuropatii, zabrala tak, ze priznaky utlumila, ale spala jsem po ni, tak jsem ji vysadila. Jinak se to neleci, proste s tim ziju. Dr. mi rikala, ze by ty postvakcinacni parestezie a neuropatie mohly tak do dvou az tri let odeznit. Ted je to rok, tak uvidime dal. Jinak parestezie a neuropatie zaradila EMA v lednu 2022 na seznam oficialnich NU. At se na to tata zepta neurologa, mel by to vedet. A pokud by se cukal, ze je to konspi blbost, tak at si to najde na strankach EMA, je to PDF dokument z 20.1. 2022. Zde se jedna o Modernu, ale je to to same.

autor
23. kvě 2022

@sudylichozrout děkuji. Už bude mít taky rok od očkování, no naposled mu neuroložka říkala že to má z toho a proč na to chodil🤷že teď má hodně případů